Medium_fah_logo_croatian_short_black-01

Radikalizacija u RH? Odakle dolazi? Kako reagiramo?

Radikalizacija dijela društva nije novost, taj proces je lokalno prisutan već duže vremena, a obratili smo na nju pozornost tek u onom trenutku kada se usmjerila protiv državne politike i simbola države - institucija na Markovom trgu. Više u tekstu koji je nastao kao priprema za istoimenu tribinu na Human Rights Film Festivalu održanom na Međunarodni dan ljudskih prava 10. prosinca 2020. godine.

Medium_conference

Regionalna online konferencija o dobrim praksama i naučenim lekcijama u borbi protiv govora mržnje na internetu

Regionalna konferencija o međusobnom učenju u borbi protiv govora mržnje na internetu, organizirana je online u sriejdu i četvrtak 14. i 15. listopada 2020. godine, a na njoj su predstavljene dobre prakse, naučene lekcije i trenutni napori u borbi protiv govora mržnje na internetu. Konferencija je okupila stručnjake iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i drugih država članica EU. Cilj konferencije bio je doprinijeti međusobnom učenju u ovom važnom području.

Medium_joint-statement

Afganistan nije siguran

Europska unija trenutno pregovara o produljenju Zajedničkog puta naprijed (JWF) o migracijskim pitanjima s vladom Afganistana. JWF, koji treba isteći 6. listopada 2020., potpisan je na marginama donatorske konferencije u Bruxellesu 2016. godine. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.