Medium_kir_s_thumb

Tko je tebi Reihl Kir?

Centar za mirovne studije poziva Vas u petak, 24. rujna u 19h, u Domu HDLU (Trg žrtava fašizma bb, Zagreb) na otvorenje izložba pod naslovom „Tko je tebi Reihl Kir?“, posvećena tragičnoj sudbini nekadašnjeg načelnika policijske uprave u Osijeku Josipa Reihl Kira.

Medium_ms_zavrsni_radovi_i_veselica_043

Upisi na Mirovne studije -obavijest

Slijedom većeg broja upita najavljujemo da će prijave za Mirovne studije 2010/2011. biti od 21. rujna do 05. listopada 2010. Detaljne informacije o načinu prijave i programu biti će objavljene 21. rujna na web stranici www.cms.hr i drugim medijima. Predavanja i radionice će se održavati utorkom i četvrtkom od 17 do 21 sat u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c.    

Medium_poplava

Dan mira i u Pakracu - projekcija filma i prezentacija knjige

Centar za mirovne studije zajedno sa Delfinom iz Pakraca obilježit će 21. 9. 2010. Dan mira i u Pakracu promocijom publikacije „Socijalne veze i civilno društvo“i dokumentarnog filma „Poplava“ u prostoru  Samostalne narodne knjižnice i čitaonice .s početkom u 17 sati.

Medium_zvoni-za-mir-25-mm

Izjava Centra za mirovne studije povodom obilježavanja Međunarodnog dana mira 21. rujna

Zvoni za mir: kucnuo je čas za uvođenje mirovnog obrazovanja u škole!   21. rujna 2010. godine obilježava se Međunarodni dan mira u okviru teme Mir, mladi i razvoj pod sloganom MIR = BUDUĆNOST. Okruženi rastućom polarizacijom u društvu, eskalacijom nasilja na svim razinama, sve većom nesigurnošću ljudskoga života te izazovima zaštite ljudskih prava, ovim putem želimo skrenuti pozornost na važnost svakodnevnog promišljanja i ulaganja napora u izgradnju mira. Mir ne znači isključivo odsustvo sukoba i nasilja manjeg ili većeg razmjera - mir predstavlja trajne napore koji se ulažu u razvoj društava i pojedinaca, mir daje prilike učenju i aktivnom djelovanju.  

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.