Medium_poplava

Dan mira i u Pakracu - projekcija filma i prezentacija knjige

Centar za mirovne studije zajedno sa Delfinom iz Pakraca obilježit će 21. 9. 2010. Dan mira i u Pakracu promocijom publikacije „Socijalne veze i civilno društvo“i dokumentarnog filma „Poplava“ u prostoru  Samostalne narodne knjižnice i čitaonice .s početkom u 17 sati.

Medium_zvoni-za-mir-25-mm

Izjava Centra za mirovne studije povodom obilježavanja Međunarodnog dana mira 21. rujna

Zvoni za mir: kucnuo je čas za uvođenje mirovnog obrazovanja u škole!   21. rujna 2010. godine obilježava se Međunarodni dan mira u okviru teme Mir, mladi i razvoj pod sloganom MIR = BUDUĆNOST. Okruženi rastućom polarizacijom u društvu, eskalacijom nasilja na svim razinama, sve većom nesigurnošću ljudskoga života te izazovima zaštite ljudskih prava, ovim putem želimo skrenuti pozornost na važnost svakodnevnog promišljanja i ulaganja napora u izgradnju mira. Mir ne znači isključivo odsustvo sukoba i nasilja manjeg ili većeg razmjera - mir predstavlja trajne napore koji se ulažu u razvoj društava i pojedinaca, mir daje prilike učenju i aktivnom djelovanju.  

Medium_zvoni_za_mir

Poziv na radionicu Boalovog teatra: Zašto nam treba obrazovanje za mir i nenasilje?

Dođite na Boalov teatar 18. i 19. 09. i istražite s nama: Zašto nam treba obrazovanje za mir i nenailje?! Izvedba scene održati će se povodm Međunarodnog Dana mira, 21. 09. u 18 sati u sklopu kampanje: Nasilje ostavlja tragove - Zvoni za mir! za uvođenje sadržaja mirovnog obrazovanja u škole. Zainteresirani za sudjelovanje u pripremi i izvedbi scena neka se prijave putem upitnika u prilogu do 15. rujna e-mailom na adresu: zeniva@zamir.net

Medium_vladan-desnica

Desničini susreti

I ove će godine Društvo za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića-Mostovi u suradnji s Filozofskim fakultetom u Zagrebu i Zadru, a u sklopu projekta CMS-a, Stara Kula Više mostova, obilježiti smrt Vladana Desnice (1905-1967). Ove godine se glavni dio programa (u prilogu) seli iz Zagreba u Zadar, sa završetkom u nedjelju 19. rujna u Kuli Jankovića, u Islamu Grčkom, nakon čega je u planu posjet franjevačkom samostanu u Karinu i manastiru Krupa.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.