Medium_zvoni_za_mir

Poziv na radionicu Boalovog teatra: Zašto nam treba obrazovanje za mir i nenasilje?

Dođite na Boalov teatar 18. i 19. 09. i istražite s nama: Zašto nam treba obrazovanje za mir i nenailje?! Izvedba scene održati će se povodm Međunarodnog Dana mira, 21. 09. u 18 sati u sklopu kampanje: Nasilje ostavlja tragove - Zvoni za mir! za uvođenje sadržaja mirovnog obrazovanja u škole. Zainteresirani za sudjelovanje u pripremi i izvedbi scena neka se prijave putem upitnika u prilogu do 15. rujna e-mailom na adresu: zeniva@zamir.net

Medium_vladan-desnica

Desničini susreti

I ove će godine Društvo za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića-Mostovi u suradnji s Filozofskim fakultetom u Zagrebu i Zadru, a u sklopu projekta CMS-a, Stara Kula Više mostova, obilježiti smrt Vladana Desnice (1905-1967). Ove godine se glavni dio programa (u prilogu) seli iz Zagreba u Zadar, sa završetkom u nedjelju 19. rujna u Kuli Jankovića, u Islamu Grčkom, nakon čega je u planu posjet franjevačkom samostanu u Karinu i manastiru Krupa.

Medium_jansa-500x212

Izjava povodom reakcija na predstavu “Život u nastajanju”

Kuća ljudskih prava Zagreb smatra da je podnošenje kaznene prijave, kao i reakcija policije i premijerke na podnesenu prijavu u slučaju rezanja hrvatske zastave kao dijela umjetničkog performanca na otvorenju riječkog festivala “Zoom” u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, pokazatelj niske razine demokratiziranosti hrvatskog društva i nerazumijevanja koncepta ljudskih prava, u ovom slučaju prava na slobodu izražavanja.