Medium_img_2169

Izbjeglice smo bili i mi!

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica u hrvatsko društvo, među kojima su i Centar za mirovne studije, Društvo za psihološku pomoć, Isusovačka služba za izbjeglice i Hrvatski pravni centar, povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica organizira događanja objedinjena u drugom po redu Tjednu IZBJEGLICAma koji se održava od ponedjeljka, 15. lipnja do nedjelje, 21. lipnja 2015. Tim povodom Koordinacija želi naglasiti važnost integracije izbjeglica i njihovog ravnopravnog položaja u hrvatskom društvu.

Medium_dsc_0151

Dugave pedaliraju i čitaju Šarene priče

Prošle subote, 13. lipnja 2015. U zagrebačkom kvartu Dugave Osnovne škole Frana Galovića organizirala je biciklijadu „Dugave pedaliraju“. U sklopu ovog projekta organizirano je čitanje slikovnice „Šarene priče“ i likovna radionica za djecu mlađeg uzrasta u knjižnici Dugave. Priče su čitali učenici OŠ Frana Galovića, koji uz priče pripremili i zanimljivosti o zemljama iz kojih su priče stigle.  

Medium_10405292_844061875688450_8786373369978053509_n

Humanitarna večer u čast Milice Miladinović

Centar za mirovne studije, Srpski demokratski forum, Građanski odbor za ljudska prava i organizacije okupljene u Kući ljudskih prava, pozivaju vas da se odazovete na humanitarnu večeru u petak, 12. lipnja 2015. s početkom u 19 sati, u prostoru Srpskog demokratskog foruma u Draškovićevoj 25 u Zagrebu, na kojoj ćemo proslaviti sretno okončanje spora Milice Miladinović i Republike Hrvatske, odnosno činjenicu da je Milica nakon 15 godina borbe napokon dobila svoj stan u zamjenu za kuću koja joj je bila oduzeta za vrijeme dok je bila u izbjeglištvu i dana na korištenje privremenom korisniku koji ju je u potpunosti uništio. 

Medium_v__7bc8

Protest pred Hrvatskim olimpijskim odborom: Cilj olimpizma je očuvanje ljudskog dostojanstva

Kuća ljudskih prava pridružila se simboličkim protestima koji se danas događaju širom Europe zbog toga što se dopustilo da Azerbajdžan bude domaćinom 1. europskih sportskih igara. Hrvatski olimpijski odbor zdušno se i svesrdno uključio u organizaciju, posebno njegov predsjednik Mateša osobno, pritom prešućujući represiju bez presedana koju provodi predsjednik Ilham Alijev prema vođama neovisnih organizacija civilnoga društva, mnogim mladim aktivistima, vodećim novinarima/kama. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.