Medium_10405292_844061875688450_8786373369978053509_n

Humanitarna večer u čast Milice Miladinović

Centar za mirovne studije, Srpski demokratski forum, Građanski odbor za ljudska prava i organizacije okupljene u Kući ljudskih prava, pozivaju vas da se odazovete na humanitarnu večeru u petak, 12. lipnja 2015. s početkom u 19 sati, u prostoru Srpskog demokratskog foruma u Draškovićevoj 25 u Zagrebu, na kojoj ćemo proslaviti sretno okončanje spora Milice Miladinović i Republike Hrvatske, odnosno činjenicu da je Milica nakon 15 godina borbe napokon dobila svoj stan u zamjenu za kuću koja joj je bila oduzeta za vrijeme dok je bila u izbjeglištvu i dana na korištenje privremenom korisniku koji ju je u potpunosti uništio. 

Medium_v__7bc8

Protest pred Hrvatskim olimpijskim odborom: Cilj olimpizma je očuvanje ljudskog dostojanstva

Kuća ljudskih prava pridružila se simboličkim protestima koji se danas događaju širom Europe zbog toga što se dopustilo da Azerbajdžan bude domaćinom 1. europskih sportskih igara. Hrvatski olimpijski odbor zdušno se i svesrdno uključio u organizaciju, posebno njegov predsjednik Mateša osobno, pritom prešućujući represiju bez presedana koju provodi predsjednik Ilham Alijev prema vođama neovisnih organizacija civilnoga društva, mnogim mladim aktivistima, vodećim novinarima/kama. 

Medium_1._naslovnica

Glas izbjeglica kroz fotografski objektiv

Abdeen, Amin, Bashirou, Ina, Mohd, Musah i drugi grupa su izbjeglica smještena u nekadašnjem zagrebačkom hotelu Porin koja je u zadnjih godinu dana fotografirala sve ono o čemu su željeli progovoriti koristeći fotoaparat kao medij za neovisno izražavanje o položaju migrantske populacije u Hrvatskoj danas. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.