Medium_hina_-_izbjeglice__granica__no_

Siguran koridor za izbjeglice ne smije biti izlika za rasnu profilaciju

Povodom jučerašnje najave ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, da će se uvesti novi režim prijevoza izbjeglica vlakom iz Makedonije sve do Austrije, Inicijativa Dobrodošli! podsjeća da je izbjeglicama potrebno osigurati zaštićene i sigurne zračne, kopnene i morske koridore do destinacija kojima teže, kako bi se smanjila kršenja prava izbjeglih osoba i broj smrtnih slučajeva koji se svakodnevno događaju u EU.

Medium_inicijativa_dobrodosli_logo

Danas kod nas i oko nas: Odnos prema izbjeglicama

Inicijativu za podršku izbjeglicama „Dobrodošli!“ , koja okuplja pojedince i organizacije civilnog društva s ciljem pružanja podrške izbjeglicama na terenu, ali i vršenja političkog pritiska na institucije Republike Hrvatske i Europske unije radi promjene restriktivnih migracijskih politika,na seminaru Protiv fašizma danas predstavila je Julija Kranjec iz Centra za mirovne studije.

Medium_maz

Mreža antifašistkinja Zagreba: Kapitalizam i fašizam

U duhu antifašističke borbe Mreža antifašistkinja Zagreba je direktnodemokratski kolektiv koji uspostavlja društvenu frontu koja unapređuje i aktualizira njene vrijednosti i u stanju je ne samo ukinuti represivne i diskriminatorne prakse već i dati emancipacijske društvene alternative. Metode koje aktualizira su: (samo)edukacija, direktna akcija, rotacija, a u predavanju dr. sc. Dijane Ćurković i Ivae Ivas iz Mreže antifašistkinja Zagreba, koje je održano u sklopu seminara Protiv fašizma danas, u organizaciji Mirovnih studija u suradnji s Antifašističkom platformom,  dan povijesni prikaz i usporedba kapitalizma i fašizma.

Medium_nk_zagreb_041

Aktivizam i sport: Na stadionu i oko njega - Nogometni klub Zagreb 041

Nogometni klub Zagreb 041 u skolpu seminara Protiv fašizma danas u organizaciji Mirovnih studija u suradnji s Antifašističkom platformom u  Kući ljudskih prava 9. veljače 2016. godine održao je predstavljanje svog rada i borbe protiv svih vrsta diskriminacije s porukom povratka nogometu kao sportu solidarnosti, zdravog nadmetanja, uvažavanja protivnika i sportu kojeg vole zbog njegove jednostavnosti i ljepote. 

Medium_foto_galerija_nova

Aktivizam i umjetnost- Koliko fašizma?

WHW kustoski kolektiv: Što, kako i za koga u sklopu seminara Protiv fašizma danas, predstavilo je projekt Koliko fašizma? provođenog od 2011. do 2013. godine. Projektom je ,polazeći od istoimene zbirke tekstova slovenskog filozofa i političkog aktivista Rastka Močnika objavljene 1995., kroz seriju izložbi i pratećih programa istraživao oblike organizirane, sustavne, i često zakonski utemeljene netolerancije koja prožima suvremenu javnu sferu, putanje kojima se ona razvijala u posljednjih dvadeset godina, kao i načine na koje politička apatija podržava oblike 'mekog' fašizma u svakodnevnom životu.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.