Medium_okrugli_stol_europa_2020_cms__1_

Socijalne investicije su zalog za pametnu, inkluzivnu i održivu budućnost

Kada je 2010. godine  Europska komisija predložila strategiju Europa 2020 postavljeni su ciljevi prema kojima bi Europa u narednom desetljeću, do 2020. godine trebala postati društveno uključivija, pametnija i održivija. To se odnosi na poticanje zapošljavanja, istraživanja i razvija, visokog obrazovanja te  prelaska na niskougljičnu ekonomiju temeljenu na  tehnološkim inovacijama i obnovljivim izvorima energije.  

Medium_presica_ocjena_stanja_i_perspektive_dr_avnog_prora_una_i_fiskalne_politike_u_hrvat__6_

Kako Vlada u proračunu tretira ključne poluge demokracije

Povodom usvajanja prijedloga Državnog proračuna za 2016. s projekcijama za 2017. i 2018. godinu na sjednici Vlade 10. ožujka, danas je Centar za mirovne studije zajedno s ekonomskim stručnjacima organizira konferenciju za novinare Ocjena stanja i perspektive Državnog proračuna i fiskalne politike u Hrvatskoj na kojoj je svoje viđenje dala i Platforma 112.

Medium_open_border

Ovo je moralna, a ne pozitivna nula!

Inicijativa Dobrodošli i Are You Syrious? unatoč lošem vremenu okupili su 500-ak građana na Markovom trgu u Zagrebu na prosvjedu „Zatvaranje granica ubija“ zbog zatvaranja tzv. Balkanske rute i ostavljanja više do 40.000 ljudi zarobljenih na granicama Grčke.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.