Medium_dosta_je_ratova

Hrvatska i dalje opterećena nacionalnim sukobima i polemikama

U povodu druge godišnjice od priključivanja Hrvatske EU 1. srpnja, Inicijativa "Svi mi za Hrvatsku svih nas" i Antifašistička liga istaknuli su u utorak da je hrvatsko društvo i dalje opterećeno sukobima i polemikama vezanima uz teme s dominantnim nacionalnim predznakom - nedavnu ratnu prošlost, ratne zločine i prava sudionika rata te da su te teme više no ikada korištene kao predmet dnevno-političkih obračuna.

Medium_11243710_1108172105866134_4625073418894945300_n

Prijetnje sigurnosti - prijetnje demokraciji: Priopćenje povodom prijetnji upućenih Dragi Pilselu

Zbog prijetnji koje je primio novinar i urednik portala „Autograf“ Drago Pilsel, inicijativa „Svi mi – za Hrvatsku svih nas“ izražava zabrinutost. S obzirom da je Drago Pilsel, nakon niza uvredljivih poruka koje je odlučio ignorirati, ovu prijetnju prijavio policiji, očekujemo da policija pronađe počinitelje kako bi time obeshrabrila druge širitelje govora mržnje koji ugrožavaju već krhku demokraciju, a neuspjeh u progonu nasilnika novinare bi još više gurnuo na vjetrometinu. No, i ova prijetnja, kao i druge koje svakodnevno primaju njegovi kolege iziskuje puno širu reakciju. 

Medium_doodle-faces

Uoči sastanka Europskog vijeća o migracijama: Hrvatska treba zauzeti čvrst stav i pokazati solidarnost

Uoči sastanka Europskog vijeća koji će se održati danas i sutra, 25. i 26. lipnja 2015., a na kojem će se raspravljati o pitanjima migracija zbog sve veće nestabilnosti u južnom susjedstvu Europske unije te rastućeg broja osoba koje pokušavaju doći u EU, Centar za mirovne studije (CMS) traži od Hrvatske da zauzme čvrst stav i odredi jasne kriterije preraspodjele izbjeglica.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.