Medium_img_2503_-_copy

Sužavanje prostora slobode govora

Povodom pravomoćne presude protiv Zagreb Pridea koja je samo posljednji u nizu udaraca na slobodu govora u Hrvatskoj, danas je održana konferencija za novinare u Hrvatskom novinarskom društvu. O sužavanju prostora slobode govora, cenzuri medija i urušavanju sustava zaštite ljudskih prava u tom kontekstu govorili su Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Vesna Alaburić, odvjetnica; Marko Jurčić, Zagreb Pride udruženje; Sandra Benčić, Centar za mirovne studije i Nataša Bijelić, CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

Medium_necemosutjetikvadrat

Sloboda govora u Hrvatskoj mora se platiti

Nakon pravomoćne presude protiv Zagreb Pridea koja je samo posljednji u nizu udaraca na slobodu govora u Hrvatskoj, pozivamo na iskazivanje podrške i solidarnosti Zagreb Prideu zbog situacije u kojoj su se našli jer su javno izrazili mišljenje. Apel Zagreb Pride-a prenosimo u cijelosti.

Medium_201507_croatia_summit_gordan_bosanac_2

„Razvojna suradnja mora početi s prvim ispaljenim metkom”

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Vesna Batistić Kos istaknula je na početku rasprave završnog panela Croatia Foruma 2015. u subotu 11. srpnja 2015. "Naučene lekcije: skrivene opasnosti i rješenja", kako je hrvatsko iskustvo u pružanju i primanju razvojne pomoći neprocjenjivo te da mali donatori poput Hrvatske pažljivije upravljaju razvojnim sredstvima, no ujedno je upozorila na činjenicu da u svijetu danas manjka strategija institucionalizacije neposrednih iskustava u obliku trajnoga znanja.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.