Tribina "Kome pri(o)padaju demilitarizirani prostori?"

Large_dsc05112

Hrvatsko dizajnersko društvo u sklopu događaja pod nazivom Dan D na dva dana će okupirati prostor bivše vojne bolnice u Vlaškoj 87. To je samo jedan u nizu reprezentativnih bivših vojnih objekata s neizvjesnom budućnosti. Ove godine Ministarstvo obrane okončalo je popis tzv. neperspektivnih vojnih nekretnina koje će preći u vlasništvo novoosnovanog Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI). Iako konačna lista neperspektivnih objekata još uvijek nije objavljena i proces tranzicije imovine prema DUUDI-u je u tijeku, otvara se prostor strukturiranijeg upravljanja ovim važnim javnim resursima.

CMS u suradnji sa HDD-om uz financijsku podršku Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira tribinu s ciljem oživljavanja javne rasprave promišljanja o mogućim rješenjima preinake bivše vojne bolnice, ali i drugih nekretnina koje trebaju biti pretvorene,

Ova tribina je dio projekta „Javni interes – nije na prodaju!“, koji se provodi u sklopu programa IPA 2010 Potpora naporima organizacija civilnog društva za praćenje i promicanje transparentnosti, učinkovitosti, odgovornosti i uključivosti javne uprave u borbi protiv korupcije.

Vrijeme radnje:  subota, 31. 5. 2014., od 12.00 – 13.30

Mjesto radnje – bivša vojna bolnica, Vlaška 87

Oganizatori: HDD i Centar za mirovne studije

Uvodničari:

dr. sc. Kruno Kardov, Odsjek za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Alen Čičak, zamjenik predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom

Igor Tabak, neovisni vojni analitičar

Dušica Radojčić, Zelena Istra i građanska inicijativa Volim Pulu!

Dafne Berc, arhitektica

Moderator: Gordan Bosanac, CMS

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.