Lansirana web stranica koja prikazuje neperspektivne vojne nekretnine u Hrvatskoj

Large_milimap

20. studenog na predstavljanju publikacije „Kome propadaju bivše vojne nekretnine? Iskustva prenamjene u Hrvatskoj“u Galeriji Novoj u Zagrebu, predstavljena je i web stranica http://www.vojnaimovina.milimap.com/ na kojoj su vizualno objavljene i prikazane neke od vojnih nekretnina koje MORH ocjenjuje kao neperspektivne. 

Stranicu je izradio Rationalinternational u sklopu projekta „PINS: Javni interes – nije na prodaju“ koji je vodio Centar za mirovne studije. Radi se o open source software-u, odnosno ideju za web stranicu mogu koristiti besplatno svi zainteresirani.

Na webu se nalaze za sada 229 vojnih nekretnina koje je MORH proglasio neperspektivnima, a web je otvoren za nadopunjavanje građanima, koji se mole za pomoć u točnom lociranju tih nekretnina na karti Hrvatske, ocjeni stanja (da li su očuvane, propale i slično), a poželjno je i objavljivanje i fotografija tih vojnih prostora.

 

Ovo predstavljanje je dio projekta „Javni interes – nije na prodaju!“, koji se provodio u sklopu programa IPA 2010 Potpora naporima organizacija civilnog društva za praćenje i promicanje transparentnosti, učinkovitosti, odgovornosti i uključivosti javne uprave u borbi protiv korupcije.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.