Predstavljanje nalaza istraživanja Geometar nejednakosti

Large_inequality-014

Pozivamo da sudjelujete u Nacionalnoj raspravi o Europoskom stupu socijalnih prava koja će se održati u ponedjeljak 10. listopada u Kući Europa u Zagrebu od 9:00 sati do 14:30 sati. Nacionalna rasprava organizirana je u dvije susljedne tematske rasprave o tržištu rada i dostojnim uvjetima rada te o socijalnoj zaštiti i uključivanju kojima prethodi prezentacija nalaza istraživanja Centra za mirovne studije Geometar nejednakosti, a moderirat će je Domagoj Novokmet. 

 

Fokus ove Nacionalne rasprave je prvi preliminarni nacrt budućeg Europskog stupa socijalnih prava kojeg je Europska komisija predstavila je u ožujku 2016. i pokrenula opsežnu javnu raspravu. Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) priprema mišljenje o toj inicijativi. U tom kontekstu Europski gospodarski i socijalni odbor pokreće raspravu s organiziranim civilnim društvom u svih 28 država članica EU-a o europskom stupu socijalnih prava. Tom inicijativom EGSO želi osigurati forum na kojem će se povećati poznavanje ovog novog paketa mjera EK te otvoreno raspravljati o tome kako bi se Europski stup socijalnih prava trebao razvijati, a posebno čuti stajališta sudionika iz različitih sektora o ključnim izazovima i prilikama na razini EU-a te na nacionalnoj razini relevantnih javnih politika.

Sadržaj izvješća o nacionalnim raspravama u organizaciji EGSO-a uključit će se u Mišljenje EGSO-a o Europskom stupu socijalnih prava koje će se predstaviti Europskoj komisiji, a čije se usvajanje očekuje na prosinačkom zasjedanju Odbora.

Broj sudionika je ograničen  pa preporučujemo da se prijavite što prije, zaključno sa srijedom 5. listopada 2016.  Kako ukupno ima 15 mjesta za predstavnike/ce organizacija civilnog društva te 10 za stručnjake/inje iz akademske zajednice, molimo vas da se iz organizacija prijavi po jedna osoba. Prijavu treba uputiti na email marina@gong.hr (prijave civilnog društva i akademske zajednice).

Ovaj materijal nastao je uz financijsku podršku Europske unije, u okviru IPA projekta „Geometar jednakosti“.Za sadržaj  ovog materijala je isključivo odgovoran Centar za mirovne studije i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.

 

FOTO: Oxfam America The Politics of Poverty Blog

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.