Međunarodna / regionalna konferencija o suzbijanju diskriminacije

Large_picture_6

B.a.B.e. - budi aktivna, budi emancipiran i Centar za mirovne studije organiziraju konferenciju o antidiskriminacijskim politikama i njihovoj provedbi u praksi.

Konferencija će okupiti stručnjake/inje u području suzbijanja diskriminacije s europske i regionalne razine, a radit će se u dva dijela - u prvom ćemo čuti i diskutirati o zakonodavnom okviru i sudskoj praksi te ulozi OCD-a, kao i oblicima pojavnosti diskriminacije te trendovima na nacionalnoj, regionalnoj (Srbija te Bosna i Hercegovina) i razini europskog zakonodavnog okvira s naglaskom na praksi Europskog suda za ljudska prava. U drugom dijelu konferencije radit ćemo u manjim grupama na tri konkretna i praktična dijela: institucija pučkog pravobranitelja i OCD - usuglašavanje protokola bilježenja i praćenja slučajeva diskriminacije, mehanizam udružne tužbe - analize slučajeva i preporuke te pozicija i uloga umješača - praksa i iskustva kao i vođenje postupka za diskriminaciju pred Europskim sudom za ljudska prava. Očekujemo da ćemo iz radnih grupa dobiti preporuke za konkretne mjere za izmjene i dopune Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Konferencija je integralni dio dvaju projekata „Potpora provedbi Zakona o suzbijanju diskriminacije II" i „Putevima diskriminacije" čiji je cilj učinkovita provedba nacionalnog antidiskriminacijskog zakonodavstva razvojem javnih politika te boljim informiranjem javnosti o europskim i nacionalnim politikama i zakonodavstvu u području suzbijanja diskriminacije.

Pozivno pismo, program rada konferencije te prijavni obrazac se nalaze u prilogu.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.