Poziv na sudjelovanje u fokus grupi “Izazovi stvaranja socioekonomskih i kulturnih prava u tzv. “novom siromaštvu“

Large_11424-nnfajh

Kuća ljudskih prava i Centar za mirovne studije pozivaju Vas na sudjelovanje u fokus grupi na temu prekarnog rada te socio-ekonomskih i kulturnih prava u Republici Hrvatskoj, u ponedjeljak 27. veljače u dvorani Müller kina Europa od 13:00 do 16:00 sati. 

Fokus grupe dio su međunarodnog istraživanja o prekarijatu i nezaposlenosti mladih, a analiziraju se iskustva u Hrvatskoj, Italiji i Nizozemskoj. Fokus grupe dio su međunarodnog istraživanja o prekarijatu i nezaposlenosti mladih, a analiziraju se iskustva u Hrvatskoj, Italiji i Nizozemskoj.

Cilj istraživanja je stjecanje uvida u polje konkretnog ostvarivanja, odnosno nemogućnosti ostvarivanja socio-ekonomskih te kulturnih prava i sloboda u Hrvatskoj danas, napraviti kvalitativnu analizu okolnosti prekarnog rada u Hrvatskoj i definirati potrebe - kako ekonomske, tako i društvene, kulturne i obrazovne, ove rastajuće skupine u našem društvu. Također ovaj projekt osmislit će internetsku stranicu koja će pružati informacije, usluge i prilike za osnaživanje mladih ljudi kroz umrežavanje i grassroots inicijative.

Traže se osobe koje rade ili su radile u atipičnom obliku rada (agencijski rad, povremeni rad, sezonski rad, stažiranje bez zasnivanja radnog odnosa, rad kroz ugovor o djelu ili autorske ugovore, rad na tuđe studentske ugovore itd.) te osobe koje su nezaposlene i nisu u nikakvom obliku obrazovanja ili prekvalifikacije.

Nakon toga za sve sudionike/ice organizirano je druženje uz hranu kulinarskog kolektiva Okus doma.

Ako ste u mogućnosti odazvati se, molimo Vas da potvrdite Vaš dolazak Maji Pleić na maja.pleic@cms.hr ili 092 3304 360. 

 

 

 


Foto: http://www.freepik.com/free-vector/businessman-with-a-lot-of-work_783194.htm" >Designed by Freepik</a>


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.