Zbornik: “Razumijevanje rasizma i ksenofobije” Izvještaj o rasizmu i ksenofobiji za 2016. godinu

Book_razumijevanje_rasizma_i_ksenofobije_2016-page-001

Zbornik "Razumijevanje rasizma i ksenofobije" novi je format izvještaja o rasizmu i ksenofobiji u Hrvatskoj kojega je CMS objavljivao za 2013., 2014. i 2015. godinu. 

 

 

Zbornik čini sedam tekstova autora/ica - članica te suradnica i suradnika programa Centra za mirovne studije Borba protiv rasizma, ksenofobije i etničkog ekskluzivizma. Autori i autorice progovaraju o razumijevanju rasizma i ksenofobije na različite načine – od definiranja rasizma, kronologije tzv. “povijesti bolesti” u 2016. godini, nastanka rasizma kroz identitet, uloge fotografije u kreiranju rasizma do esejističkih promišljanja o odgoju i obrazovanju djece te promišljanja društva dobrodošlice.

Zbornik se u on-line izdanju nalazi u prilogu, a tiskanu knjižicu možete preuzeti u uredu CMS-a (pišite nam na cms@cms.hr).

Objavljivanje zbornika dio je zajedničkih aktivnosti na projektu Protiv rasizma i ksenofobije - za izbjegličku i etničku jednakost / Racism and xenophobia: for refugee and ethnic equality (RAX FREE) koji je financiran sredstvima Europske unije i sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade RH.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.