Društvena i ekonomska pravednost - materijal za obrazovne radnike i radnice

Book_prirucnik_drustvenaiekonomskapravednost

Centar za mirovne studije u suradnji s partnerskim udrugama i studenticama programa Mirovni studiji pripremio je i objavio publikaciju u području održivog razvoja sa naglaskom na socijalna i ekonomska prava. Materijal je namijenjen obrazovnim radnicama_ma s namjerom inspiriranja i poticanja veće prisutnosti ovih tema u radu s učenicama_ima.

Sadržaj je usmjeren na informiranje i izgradnju kompetencija obrazovnih radnika_ca u području socijalnih i ekonomskih ljudskih prava i pravednosti, a u okviru Ciljeva održivog razvoja. Daje ideje kako tematizirati održivost, društvenu i ekonomsku pravednost i jednakost te se pripremiti za obradu ekonomske i ljudsko pravne dimenzije GOO-a odnosno povezivanje sadržaja održivog razvoja, ekonomije i ljudskih prava. Sadrži tekstove o pojedinim pojmovima, područjima i temama te primjere za rad s učenicima – kroz nastavu, izvannastavne i projektne aktivnosti.

Projekt PRAVA U PRAKSI – Participacijom i suradnjom do kvalitetnih politika zaštite socio-ekonomskih prava je podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo s 149.173 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.