Poziv - sudjelovanje u međunarodnom istraživanju o prekarijatu i nezaposlenosti mladih

Large_large_city-guy

Centar za mirovne studije sudjeluje u međunarodnom istraživačkom projektu o prekarijatu i tzv. „novom siromaštvu“  u sklopu projekta PIE NEWS  koji je financiran iz Obzor 2020 programa. Kako bismo prikupili što više osobnih svjedočanstava o okolnostima prekarnog rada organiziramo fokus grupe na koje pozivamo sve koji su radili ili rade u atipičnim oblicima rada.

Cilj istraživanja je napraviti kvalitativnu analizu okolnosti prekarnog rada u Hrvatskoj, kako bi se moglo usporediti iskustvo Hrvatske sa drugim zemljama u Europi i definirati potrebe - kako ekonomske, tako i društvene, kulturne i obrazovne, ove rastajuće skupine u našem društvu.  Također ovaj projekt osmislit će internetsku stranicu koja će pružati informacije, usluge i prilike za osnaživanje mladih ljudi kroz umrežavanje i grassroots inicijative.

Veličine fokus grupa su od 8-10 osoba koji rade ili su radile u atipičnom obliku rada (agencijski rad, povremeni rad, sezonski rad, stažiranje bez zasnivanja radnog odnosa, rad kroz ugovor o djelu ili autorske ugovore, rad na tuđe studentske ugovore itd.) te osobe koje su nezaposlene i nisu u nikakvom obliku obrazovanja ili prekvalifikacije. 

Fokus grupa će se održati ovaj petak, 17.2. u Kući ljudskih prava, od 15:30-18:00 sati.

Nakon toga za sve sudionike/ice imamo organizirano druženje uz fenomenalnu hranu koju za nas priprema Okus doma.

 

Molimo vas da se upišete u DOODLE tablicu i odaberete najpovoljniji termin za vaš dolazak kako bismo mogli formirati grupe. Ako vam Doodle nije drag, možete se prijaviti i na email adresu maja.pleic@cms.hr ili telefonom na 092 3304 360.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.