Novosti

Medium__mg_8915

Manjine za manjine * Minorities for Minorities

U hotelu Dubrovnik, Zagreb, 14. i 15. travnja održana je konferencija u organizaciji CMS-a, u sklopu EU projekta kojeg naša organizacija provodi s Mirovnim inštitutom iz Ljubljane, Biroom za ljudska prava iz Tuzle te Centrom CZKD iz Beograda.

Medium_un

Udruge predale UN-u izvještaj o stanju ljudskih prava u RH

Devetnaest organizacija za zaštitu i promociju različitih sfera ljudskih prava, okupljenih u ad hoc koaliciju, izradilo je izvještaj o stanju ljudskih prava u Republici Hrvatskoj. Koalcija je imala više radnih sastanaka kako bi se što cjelovitije sagledali problemi i mogao saastaviti  izvještaj o stanju ljudskih prava i njihovoj zaštiti u RH. Izradu izvještaja koordinarala je Kuća ljudskih prava, čija je CMS suosnivačica i članica.

Medium_okrugli_stol_8.4.10._001

Održan okrugli stol "Sigurnosna politika izgradnje mira u zemljama bivše Jugoslavije"

Okrugli stol održan je u četvrtak, 8.4.2010. s početkom u 10 sati u prostorijama Europskog doma.

Uvodničari/ke na okroglom stolu bili su:

Žarko Puhovski - Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu,

Vedran Horvat - Henrich Boll Stiftung Hrvatska,

Monika Begović - doktorantica na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu,

Valentina Kufrin - studentica politologije na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Medium_marko

Izjava za javnost povodom objave Registra branitelja i policijskog postupanja prema Marku Rakaru

Postupanje policije prema Marku Rakaru ukazuje na propuste i slabosti u funkcioniranju sigurnosnog sustava RH koji sve češće poseže za represijom i brzopletim rješenjima koje pritom nedovoljno objašnjava javnosti, pa je Rakar prikazan kao državni neprijatelj br.1, odgovoran i za curenje povjerljivih podataka iz državnih izvora. Podsjećamo da su nedavno djelatnici MUP-a, protupravno postupili i prema prosvjednicima akcije "Ne damo Varšavsku",  bezrazložnim privođenjem petero aktivista/ca čime je  bilo narušeno temeljno pravo građana na mirno okupljanje.