Izabran novi saziv Savjeta za razvoj civilnog društva

Large_sara_i_ivek1

Vlada Republike Hrvatske je 7. svibnja imenovala članove i članice novog, sedmog saziva Savjeta za razvoj civilnog društva. Za članove Savjeta u području zaštite i promicanja ljudskih prava izabrani su Ivan Novosel iz Kuće ljudskih prava Zagreb i Sara Lalić iz Centra za mirovne studije kao zamjenica.

Savjet je savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske koje djeluje na razvoju suradnje Vlade i organizacija civilnoga društva na provođenju Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva, razvoju filantropije, socijalnog kapitala, partnerskih odnosa i međusektorske suradnje.

Savjet broji 37 članova: 17 predstavnika tijela javne vlasti – nadležnih ministarstava, ureda Vlade i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, 14 predstavnika udruga i drugih organizacija civilnoga društva, tri predstavnika civilnoga društva iz zaklada, sindikata i udruga poslodavaca te tri  predstavnika nacionalnih udruga lokalne i regionalne samouprave. Predsjednika(cu Savjeta biraju članovi - predstavnici udruga i drugih nevladinih, neprofitnih pravnih osoba i predstavnici stručnjaka iz civilnoga društva, iz svojih redova.

U dosadašnjem sazivu, Savjetom je predsjedala Emina Bužinkić, članica Centra za mirovne studije. Hvala joj na predanom radu u području razvoja i jačanja suradnje civilnog društva i institucija.

Zahvaljujemo svim udrugama koje su sudjelovale u ovim izborima, čestitamo svim izabranima te novom sazivu želimo zdravu suradnju i rezultate koji će doprinijeti razvoju civilnog društva u Hrvatskoj.

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.