Spriječimo da Imunološki postane neželjeno dijete

Large_img_1664

Povodom procesa privatizacije Imunološkog zavoda članice Kuće ljudskih prava Zagreb: B.a.B.e., Centar za mirovne studije, Documenta, Građanski odbor za ljudska prava, Svitanje i Udruga za promicanje istih mogućnosti pozvale su sve građane da podrže inicijativu za spašavanje Imunološkog zavoda okupljenu oko komanditnog društva Visia Croatica.

Budući da smo od 90-tih pa do danas svjedočili sumnjivim procesima privatizacije, vrijeme je da građani preuzmu stvar u svoje ruke. „Jedina aktualna inicijativa za spas Imunološkog predstavlja inovativan način upravljanja jednim od strateških interesa ove zemlje“, istaknuo je Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije.

Kako bi sačuvali jedan od nacionalnih ponosa zemlje od moguće propasti, ali i mutnog kapitala kojem su građani Hrvatske svjedočili u različitim primjerima privatizacije državnih tvrtki, zajedničkom akcijom građana i poduzetnika Imunološki se može spasiti od gašenja. „Pozivamo sve građane da, makar simboličnim iznosom, podrže ovu inicijativu“, naglasila je Sanja Sarnavka iz B.a.B.e.-a.

"Pozivamo ostale nevladine organizacije i građane da uplatom podrže akciju za spas tvrtke koja je od nacionalnog značaja i interesa javnosti jer svakome jamči temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na zdravstvenu zaštitu", istaknula je Vesna Teršelič iz Documente.

Ne dozovolimo da Imunološki zavod postane neželjeno dijete!

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.