Predstavljanje Geometra jednakosti u Splitu

Large_hina_fah_mladi

Centar za mirovne studije u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Splitu Vas poziva na predstavljanje rezultata istraživanja o nejednakosti u Hrvatskoj te raspravu o mogućim rješenjima i preporukama za smanjenje regionalnih razlika te razlika između određenih društvenih skupina "Geometar jednakosti.

Događaj će se održati u srijedu, 19. listopada 2016., od 11 do 13 sati na Ekonomskom fakultetu u Splitu (Cvite Fiskovića 5, Split) dvorana D 14 anex, 3. kat.

Društvene nejednakosti štetno djeluju i na ukupni ekonomski razvoj kao i na kvalitetu života građana. O tome gdje je Hrvatska u pogledu nejednakosti u odnosu na druge zemlje EU, a gdje na globalnoj razini, koji su ključni pokazatelji velikih regionalnih nejednakosti, kako se nejednakosti u pristupu određenim socijalnim usluguma reflektiraju na pitanja tržišta rada i siromaštvo, koje su ključne nejednakosti u mirovinskom sustavu, a koje u poreznom, tko daje više a ima manje, te kako socijalni transferi utječu na smanjenje ili povećanje razine nejednakosti, na predstavljanju istraživanja će govoriti:

· Maja Pleić, Centar za mirovne studije

· Sandra Benčić, Centar za mirovne studije

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte kolegicu Maju Pleić na maja.pleic@cms.hr. Istraživanje Geometar jednakosti provedeno je u sklopu programa Ekonomsko-socijalna pravednost Centra za mirovne studije. 

 

Ovaj materijal nastao je uz financijsku podršku Europske unije, u okviru IPA projekta „Geometar jednakosti“.Za sadržaj  ovog materijala je isključivo odgovoran Centar za mirovne studije i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.

 

FOTO: HINA

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.