Najave

Medium_antifa2_ujedinjeni

Poziv na tribinu: Fašizam i antifašizam danas

Ususret 8. svibnju 2015. i obilježavanju 70 godina oslobođenja Zagreba, Mirovni studiji i Antifašistička liga pozivaju vas na razgovor: Fašizam i antifašizam danas. U srijedu, 6. svibnja 2015. od 18 do 20 sati u Kući ljudskih prava razgovaramo o nasljeđu fašizma i novim oblicima anitfa djelovanja.

Medium_diskriminacija

Prikupljanje podataka o (ne)jednakosti

Kako bi potaknuo raspravu o perspektivama poboljšanja prikupljanja podataka u području suzbijanja diskriminacije i zaštite ljudskih prava, koja bi u budućnosti mogla rezultirati i kvalitetnijim javnim politikama u ovome području, Centar za mirovne studije organizira konferenciju "Prikupljanje podataka o (ne)jednakosti" u utorak, 5. svibnja i u srijedu, 6. svibnja u Zagrebu.

Medium_kz-jasenovac-denkmal-seitenansicht

Dan proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovac

Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Srpsko narodno vijeće, Centar za mirovne studije i Građanski odbor za ljudska prava organiziraju konferenciju za novinare koja će se održati u Kući ljudskih prava, Selska c. 112c, 10000 Zagreb, u srijedu  22. travnja 2015. u 10.00 na kojoj će se upozoriti na način na koji se zakonodavne, izvršne i pravosudne vlasti Republike Hrvatske odnose prema preživjelim zatočenicama i zatočenicama ustaških koncentracijskih logora, Javnoj ustanovi Spomen područje (JUSP) Jasenovac i prema nasljeđu drugog svjetskog rata.

Medium_011

Rasprava o kontroverzi zviždača i njihovoj poziciji u društvu

Povodom hrvatske premijere filma Citizenfour o najpoznatijem američkom zviždaču Edwardu Snowdenu Centar za mirovne studije, u suradnji s Multimedijalnim institutom i kustoskim kolektivom Što kako i za koga? – WHW, organizira raspravu o kontroverzi zviždača i njihovoj poziciji u društvu koja će se održati u ponedjeljak, 20. travnja 2015. u 17 sati u Kinu Europa (Müller).

Medium_img-20150420-wa0000

Demokratski deficit mladih

Više od polovine građana Hrvatske nema pozitivno mišljenje o politici, a prisutna je i relativizacija zaštite prava na slobodu govora, slobodu medija, slobodu udruživanja, prava nacionalnih manjina, kulturnu autonomiju i prava na azil. Posebno zabrinjava što, u odnosu na ostale dobne skupine, mladi između 18 i 29 godina imaju značajno manje interesa za politiku, smatraju da imaju vrlo slab utjecaj na politička događanja i značajno rjeđe su članovi političkih stranaka i sindikata.

Medium_equality

Tjedan jednakosti - najava događanja

Od 13. do 17. travnja nekoliko organizacija (Info Zona, Udruga Cinaz, Udruga Migra, Udruga Regionalni info centar za mlade „UMKI“ i Udruga ZUM) obilježava Tjedan jednakosti u kojemu će organizacije mladih i za mlade diljem Hrvatske doprinijeti osvještavanju građana i građanki o važnosti razumijevanja i uvažavanja različitosti svih vrsta te međusobnog učenja jedni od drugih. Tjedan jednakosti će zaživjeti u Splitu, Rijeci, Puli, Zadru i Donjem Miholjcu a organiziran je u okviru projekta U ime jednakosti Centra za mirovne studije, Mreže mladih Hrvatske i Cenzure Plus.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.