[POZIV NA KONFERENCIJU ZA MEDIJE] 7. Tjedni IZBJEGLICAma!

Large_7._tjedni_izbjeglicama__-_vizual

Koordinacija za integraciju vas poziva na konferenciju za medije kojom će najaviti 7. Tjedne IZBJEGLICAma! u ponedjeljak 15. lipnja 2020. u 12 sati na Markov trg (pred zgradom Vlade).

 

Tjedni IZBJEGLICAma! održavaju se već sedmu godinu za redom povodom Svjetskog dana izbjeglica, koji se obilježava 20. lipnja, kako bi se upozorilo na tešku situaciji u kojoj se nalaze ljudi diljem svijeta koji su prisiljeni napustiti svoje domove.

 

Događanja u sklopu Tjedana IZBJEGLICAma! održavat će se od ponedjeljka, 15. lipnja do subote 27. lipnja u Karlovcu, Sisku, Kutini, Slavonskom Brodu, Splitu, Zadru, Zagrebu, Kuterevu i Ježevu, a ove godine uključuju aktivnosti poput online panela i okruglih stolova, interaktivnih radionica, izložbe fotografija, kazališne predstave, webinara te zajedničkih druženja.

 

Koordinacija za integraciju neformalna je mreža organizacija civilnog društva koje kroz svoj rad pružaju podršku izbjeglicama u integraciji, a ove godine Tjedne IZBJEGLICAma! podržava više od petnaest organizacija, odnosno: Isusovačka služba za izbjeglice, Hrvatski crveni križ, UNHCR Hrvatska, Centar za mirovne studije, Rehabilitacijski centar za stres i traumu, Hrvatski pravni centar, Are you Syrious?, Udruga „Mi“ Split, Živi atelje DK, Centar za kulturu dijaloga, Projekt Građanskih Prava Sisak, Društvo za psihološku pomoć, Liječnici svijeta (Médecins du monde) Hrvatska, Institut za razvoj i međunarodne odnose, Impact Hub Zagreb, Carpe Diem te Volonterski centar Zadar.

 

Na konferenciji za medije govorit će:

●Lucija Mulalić, Centar za mirovne studije

●Dragana Knezić, Rehabilitacijski centar za stres i traumu

●Ivanka Pašalić, Živi atelje DK/kolektiv Žene ženama

●Yazdan Fayyaz, koji će reći više o svom izbjegličkom iskustvu u Hrvatskoj

 

Za dodatne informacije o konferenciji za medije slobodno kontaktirajte Lovorku Šošić na lovorka.sosic@cms.hr ili na 0981898457.

 Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.