Mladi - Enigma za starije

Large_20_godina_nemira__logo_web

Pozivamo vas na konferenciju Mladi - enigma za starije koje će se održati u četvrtak 13. srpnja 2017. u 10 sati u Vijećnici grada Pakraca,  u kompleksu kurije Janković. Konferencija je posvećena 20. godišnjici Centra za mirovne studije, najveće mirovne udruge u ovom dijelu Europe, iznikle u Pakracu, a održat će se u sklopu 5. Međunarodnog volonterskog radnog kampa. 

 

Peti volonterski kamp nastavak je tradicije solidarnosti, multikulturalnosti te aktivnog pristupa građenju mira, a svake godine u sklopu kampa organizirani su susreti sa žiteljima Zapadne Slavonije kako bi se razgovaralo kako da svima bude bolje. Ove godine će tema MLADI biti sagledana iz kuta nemogućnosti ili nespremnosti starijih da razumiju i podijele odgovornost s mladima. 

U sklopu Konferencije čut ćemo mlade, ali i učiti kroz zanimljiv koncept „Žive knjižnice“ o počecima CMS-a i radu Volonterskog projekta Pakrac 1993 – 1997, u kojem je sudjelovalo preko 400 uglavnom mladih iz preko 20 zemalja. 

 

5. Volonterski kamp održava se zahvaljujući donacijama bivših volontera i volonterskom radu svih uključenih. Zahvaljujemo također Gradu Pakracu i Gradu Lipiku na podršci. O kampu možete pročitati na http://pakrackilist.hr/volonterski-kamp-pakracu-mladi-enigma-stare/, a konferenciju možete pratiti i preko interneta na http://www.ngbuntovnici.hr/index.p…/multimedija/video-stream.

Cijeli program konferencije nalazi se ovdje:

 Preporučite članak: