Međuetnički odnosi i interkulturalizam

Medium_img_2502

Prijave za Kviz ljudskih prava

PRIJAVI SE NA KVIZ LJUDSKIH PRAVA!
za učenike/ice drugih i trećih razreda iz Benkovca, Obrovca, Gospića, Korenice i Otočca. Rok za prijave je do 20.6.2010. a projekt (Kviz) počinje s početkom iduće školske godine.

U nastavku možete preuzeti poziv i prijavnicu za sudjelovanje.

Medium-noimage

Medijacijski trening u Šibeniku

Šibenik je po drugi put za redom ugostio CMS i građane iz zadarskog zaleđa, gdje smo 26. i 27. 3. 2010. posljednjim medijacijskim treningom zaokružili sve radioničarske aktivnosti predviđene u projektu Stara Kula Novi mostovi. Želimo istaknuti da smo izrazito zadovoljni grupom koja se oformila tijekom naših projektnih aktivnosti i ovom prilikom im se zahvaljujemo na entuzijazmu i veselimo novim susretima. 

 

 

Medium-noimage

NOVE AKTIVNOSTI PROJEKTA "STARA KULA NOVI MOSTOVI"

PREDAVANJE O SUHOZIDIMA I DESNIČINI SUSRETI

U srijedu 16. rujna u benkovačkoj gradskoj knjižnici održano je predavanje profesorice Aleksandre Faber na temu očuvanja suhozidne arhitekture u pejzažu Jadrana. Uništavanje suhozida za daljnju preprodaju prof. Faber navodi kao učestali primjer devastacije autohtonog pejzaža, što su i potvrdili neki od građana zadarskog zaleđa, navodeći slučajeve čišćenja terena od kamena za daljnju prodaju zemlje ili mljevenje suhozida u šljunak. Suradnju s lokalnom vlašću, pravosuđem, kao i važnost samo-organiziranja s ciljem prevencije daljnjeg nestajanja kamena koje je od vitalne važnosti za zaštitu od erozije prof. Faber navodi kao krucijalne u periodu čekanja da Ministarstvo kulture RH potpiše i počne provoditi zakon o zaštiti suhozida.

Predavanje je prvo u nizu od deset javnih diskusija koje će biti održane u mjestima zadarskog zaleđa, na teme koje predlože sami građani.

Druga aktivnost su Desničini susreti, održani u Zagrebu, Zadru i Islamu Grčkom, u organizaciji Centra za komparativno-historijeske i interkulturne studije Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Tema ovogodišnjih susreta je bila Intelektualci i vlast 1945.-1952.
 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.