Međuetnički odnosi i interkulturalizam

Medium_peace

21. rujan & septembar

 

Dan mira je obilježen i u gradu u kojem je nastao CMS, Pakracu, promocijom publikacije Socijalne veze i civilno društvo te hrvatskom predpremijerom filma Poplava autora Gorana Devića. U dobrom društvu Petre Jurline, Mirjane Bilopavlović i Anete Lalić prisutni su imali priliku da čuju nešto o publikaciji te samome projektu, ali i o razlozima i načinima nastanka dokumentarnog filma Poplava. Cilj organizatorica je prije svega bio povezivanje potresnih ljudskih priča iz sasvim razlicitih područja kroz različite medije komuni

kacije kao sto su publikacija i film te donošenje zajedničkih zaključaka sa svima prisutnima. U posebno ugodnom ozračju pakračke knjižnice je taj cilj svakako bio i postignut na zadovoljstvo svih prisutnih.

 

Medium_kir_s_thumb

Tko je tebi Reihl Kir?

Centar za mirovne studije poziva Vas u petak, 24. rujna u 19h, u Domu HDLU (Trg žrtava fašizma bb, Zagreb) na otvorenje izložba pod naslovom „Tko je tebi Reihl Kir?“, posvećena tragičnoj sudbini nekadašnjeg načelnika policijske uprave u Osijeku Josipa Reihl Kira.

Medium_vladan-desnica

Desničini susreti

I ove će godine Društvo za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića-Mostovi u suradnji s Filozofskim fakultetom u Zagrebu i Zadru, a u sklopu projekta CMS-a, Stara Kula Više mostova, obilježiti smrt Vladana Desnice (1905-1967). Ove godine se glavni dio programa (u prilogu) seli iz Zagreba u Zadar, sa završetkom u nedjelju 19. rujna u Kuli Jankovića, u Islamu Grčkom, nakon čega je u planu posjet franjevačkom samostanu u Karinu i manastiru Krupa.

Medium_kamp4

Volonterski kamp u zadarskom zaleđu

I ove se godine u Kuli Stojana Jankovića, u selu Islam Grčki, dvadesetak kilometara od Zadra, odvija međunarodni volonterski kamp u sklopu EIDHR projekta Stara Kula Više mostova. U čišćenju arboretuma u ratu stradale Kule sudjelovat će belgijski izviđači i volonterke iz francuske organizacije Rempart, koji već petu godinu za redom šalju svoje članice/-ove u Kulu. U predvečernjim satima održavati će se i predavanja vezana uz povijest i kulturnu baštinu Ravnih kotara, prvo od kojih je predavanje o povijesti Kule Jankovića i vezi s piscem Vladanom Desnicom, prof. Uroša Desnice u ponedjeljak 5. srpnja u 20.30. Ako ste u blizini, navratite!

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.