Međuetnički odnosi i interkulturalizam

Medium_kosinj_poplava_znak_cx_jm

Poplava (ali ona bezopasna) napokon u Kosinju!

S velikim zadovoljstvom obavještavamo svekoliko čitateljstvo da će u subotu, 5. 2. 2011. u Kosinju biti prikazan dokumentarni film POPLAVA, snimljen u kosinjskoj dolini početkom prošle godine. Film je rezultat projekta "Manjine za manjine: primjeri dobre prakse međuetničke suradnje" autora Gorana Devića (Crnci, Uvozne vrane, ...) pod produkcijskom palicom CMS-a i Petnaeste umjetnosti d.o.o.

Prvo prikazivanje je u 15 h u školi Vukelići u Donjem Kosinju te u 17h u školi u Gornjem Kosinju (izlaz s autoceste: Perušić). Nakon svake projekcije predviđen je razgovor filmske ekipe i CMS-a s publikom. Za eventualne dodatne informacije obratite se načelniku općine Kosinj, g. Baja Vidmar (098 183 5586) ili nama u CMS. Veselimo se vašem dolasku!

Medium_dsc_1199

Govor Leva Krefta, direktora ljubljanskog Mirovnog inštituta pri otvaranju izložbe "Tko je tebi Reihl Kir", Ljubljana

Helvidius Priscus, rimski senator v prvem stoletju, je bil trn v peti vsem cesarjem od Nerona do Vespazijana. Vespazijan mu je sporočil, da ga noče več videti na zasedanju senata, Helvidius Priscus pa mu je odgovoril, da je senator, in ker je senator, je njegova vloga v tem, da pride na sejo. Vespazijan mu je odgovoril, naj ne hodi v senat, če pa že pride, naj bo vsaj tiho, sicer bo plačal z življenjem.

Nastavak govora:

 

Medium_reihl

Otvaranje izložbe Tko je tebi Reihl-Kir u Osijeku

Centar za mirovne studije, u suradnji s Centrom za mir Osijek,  poziva Vas u ponedjeljak, 29. studenog 2010. u 17.30 h, na Evanđeosko teološki fakultet, Cvjetkova 32 u Osijeku, na otvorenje izložbe pod naslovom „Tko je tebi Reihl Kir?“, posvećena tragičnoj sudbini nekadašnjeg načelnika policijske uprave u Osijeku Josipa Reihl Kira.

Pozivamo Vas da sudjelujete i na okruglom stolu na temu Tko nam je danas Reihl Kir,  vezanom za aktualnu političku vlast u Osijeku, koji će se u istom prostoru održati u 18.30.h.

 Za sve dodatne informacije budite slobodni kontaktirati Mirjanu Mikić Zeitoun, mob. 091 5349 453.

 

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.