Konferencija Manjine za manjine: dobre prakse u međuetničkim odnosima

Large-noimage

Centar za mirovne studije, zajedno sa regionalnim partnerima: Biroom za ljudska prava iz Tuzle, Centrom za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda i Mirovnim inštitutom iz Ljubljane organizira dvodnevnu konferenciju koja će se održati u Zagrebu 14. i 15. travnja 2010. godine, u hotelu Dubrovnik.

 

Na konferenciji, koja je dio istoimenog EU projekta, ćemo predstaviti rezultate dosadašnjeg rada, kao i knjigu/zbornik, koja predstavlja zakonske, regulativne i političke aspekte problematike, kao i primjere dobrih praksi te preporuke za bolje uređenje manjinskih politika.

Cilj konferencije je afirmacija primjera dobre prakse u međuetničkoj suradnji na državnim i lokalnim razinama koje smatramo važnim u uspostavljanju što boljih odnosa među državama regije. Želja nam je poboljšati međuetničke odnose u regiji kroz definiranje zajedničke zagovaračke političke agende temeljene na principu međunacionalne suradnje između manjinskih organizacija i manjinskih predstvanika u tijelima izvršne i zakonodavne vlasti.

Radit ćemo na učvršćivanju njihovih položaja i međusobne suradnje, kao i na podizanju svijesti javnosti o manjinskim pitanjima i osmišljavanju nacionalnih, akcijskih planova za njegovo poboljšanje.

Konferencija je namijenjena predstavnicima vlasti, predstavnicima manjina, teoretičarima (predstavnicima struke) te predstavnicima nevladinih organizacija koji se bave ovim pitanjima. Očekujemo goste iz čitave regije: od manjinskih saborskih zastupnika Srbije, BiH, Slovenije, kao i predstavnike Ministarstava vanjskih poslova navedenih zemalja i predstavnike civilnog društva iz sve tri zemlje.

Sa zadovoljstvom vas obaviještavamo da će se konfrencija održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH, gospodina Ive Josipovića, uz sudjelovanje njegova izaslanika gospodina Siniše Tatalovića.

 

Kako su kapaciteti za sudjelovanje na konferenciji ograničeni, u slučaju zainteresiranosti za sudjelovanjem, molimo vas da nas kontaktirate.

 

Program Međuetnički odnosi i interkulturalizam

Mirjana Mikić Zeitoun

Petra Jurlina

 


 

 

Preporučite članak: