ključnarazlika

Large_kljucna_razlika_naziv


Od 3. listopada do 10. studenog otvoren je natječaj "
ključnarazlika – nagrada za raznolikost u ljudskim potencijalima" Ureda za ljudska prava Vlade RH  (u partnerstvu s Udrugom Mobbing – udruga za pomoć i eduakciju žrtava mobbinga i Institutom za razvoj tržišta rada)  za istoimenu nagradu prepoznatim poslodavcima u RH. U kreiranju natječaja sudjelovao je i CMS, te će sudjelovati i u evaluaciji prijava prema unaprijed definiranim kriterijima ravnopravnosti spolova,  dobne ravnopravnosti,  ravnopravnost osoba s invaliditetom,  ravnopravnost pripadnika/ca nacionalnih manjina

 

 

Razlika otvara priliku - i za pojedinca i za poslodavca, a često nije osviještena kao takva ni kod tvrtke niti kod pojedinca.  Upravo zato Nagrada ima za cilj prepoznati, istaknuti i nagraditi poslodavce s pozitivnim praksama u uključivanju gore navedenih skupina i postizanju raznolikosti ljudskih potencijala (bilo da se radi o nekom konkretnom projektu ili procesu zapošljavanja i sl., ili generalno).

Pozivamo poslodavce za ispune upitnik i prijave se za Nagradu te iskoriste mogućnost provjere prisustva različitosti u svojoj organizaciji kao i usporedbu sa svjetskim trendovima! Nagrada ključnarazlika objedinjuje i poslovne interese poslodavca kao i dobrobit društva, koja predstavlja ponovo dobit i za poslodavca.

Ponekad ova raznolikost zaposlenih nije namjerna, ali svejedno postoji! Prijavom na Nagradu potvrdite namjeru i želju za odgovornim poslovanjem, iskoristite upitnik kako biste i sami uvidjeli koliko su ljudska prava, radna prava poštivana u Vašoj organizaciji te koliko i na koji način se postojeće prakse upravljanja ljudskim potencijalima mogu unaprijediti.

Prve Nagrade za raznolikost ljudskih potencijala dodijeliti će se u prosincu 2011. godine. 

Prijavnica za Nagradu i više informacija o projektu na www.moj-posao.net/kljucnarazlika

 

 

 

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.