Online tribina na HRFF-u na Dan ljudskih prava: Radikalizacija u RH?

Large_naslovna_web

Na Međunarodni dan ljudskih prava 10. prosinca od 17 do 18.30 sati, Centar za mirovne studije organizira online tribinu “Radikalizacija u RH? - Odakle dolazi? Kako reagiramo?” u sklopu Human Rights Film Festivala.

Državni vrh, potaknut pucanjem na Markovu trgu u listopadu, najavio je izradu mjera za sprječavanje govora mržnje i radikalizacije u hrvatskom društvu. Tribina otvara pitanja o licima i razmjerima radikalizacije u Hrvatskoj. Također, postavlja pitanje je li odgovor na radikalizaciju isključivo kroz polje nacionalne sigurnosti, kao što to nudi Vlada Republike Hrvatske, jedini put. 

 

Na tribini govore:

 

Lora Vidović, pučka pravobraniteljica

Valerio Baćak, Rutgers University, School of Criminal Justice New Jersey

Ivana Dragičević, RAN - mreža za osvješćivanje o radikalizaciji

Cvijeta Senta, Centar za mirovne studije, Zagreb

Tribinu moderira novinarka Ivana Perić.

 

Tribina koju je moguće pratiti putem ovog linka, rasvjetljava i analizira strukturne probleme radikalizacije - njeno nastajanje u međunarodnom i domaćem kontekstu te njene pojavnosti u našem dvorištu. Razgovarat će se o tome koji su širi društveni napori potrebni za adekvatan dugoročni rad na smanjenju radikalizacije i njenih manifestacija poput govora mržnje te kako društvo može polučiti snažniji utjecaj javnog rada, obrazovanja, rada s mladima, premošćivanja sekuritizacije i uključivanja većeg broja društvenih aktera. 

 

Cijeli program Human Rights Film Festivala nalazi se ovdje. Tribina se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.