Poziv na radionicu Boalovog teatra: Zašto nam treba obrazovanje za mir i nenasilje?

Large_zvoni_za_mir

Dođite na Boalov teatar 18. i 19. 09. i istražite s nama: Zašto nam treba obrazovanje za mir i nenailje?!

Izvedba scene održati će se povodm Međunarodnog Dana mira, 21. 09. u 18 sati u sklopu kampanje: Nasilje ostavlja tragove - Zvoni za mir! za uvođenje sadržaja mirovnog obrazovanja u škole.

Zainteresirani za sudjelovanje u pripremi i izvedbi scena neka se prijave putem upitnika u prilogu do 15. rujna e-mailom na adresu: zeniva@zamir.net

Priprema će biti 18. 09. od 10 do 17 sati i 19. 09. od 10 do 14 sati, a izvedba 21. 09. od 18 sati u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c.

Voditeljica i jokerica: Josipa Lulić - praktičarka kazališta potlačenih. U Boalovo kazalište zaljubila se daleke 1996. godine na prvoj radionici forum teatra u Hrvatskoj i od tada kao sudionica, jokerica i voditeljica sudjeluje i organizira mnogobrojne radionice.

Međunarodni Dan mira proglasila je Skupština UN-a 2001. godine s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti mira na globalnoj razini. Ove godine provodi se pod motom MIR=BUDUĆNOST; Mladi, mir i razvoj.
Centar za mirovne studije uz podršku velikog broja suradnika i suradnica radi na izgradnji trajnog i održivog mira cijelu godinu, a Međunarodni Dan mira obilježiti će kroz različite aktivnosti u tjednu 20. - 25. rujna: javnim zagovaranjem uvođenja mirovnog obrazovanja u škole i nastavkom kampanje Zvoni za mir!, promocijom neformalog mirovnog obrazovanja - Mirovnih studija te izložbom: Tko je tebi Reihl Kir? kao i drugim aktivnostima.


Više o Međunardonom danu mira

Teatar potlačenih razvio je u Brazilu Augusto Boal s ciljem aktivnog uključivanja građana i građanki u smanjenje nasilja i konkretnih svakodnevnih društvenih nepravdi.

Želio je da ne postoje: "actors" i "spectators" već da svi postanu "spect-actors". Pridružite se : )
Više o Boalu:

 

Preporučite članak: