#ovdježivimo

Large_ovdje_ivimo

U Hrvatskoj je od 2004. godine do danas odobreno oko 920 međunarodnih zaštita, dok trenutno oko 300 tražitelja azila živi u prihvatilištima u Zagrebu i Kutini. U cijelom svijetu trenutno je više od 70 milijuna prisilno raseljenih osoba, kako procjenjuje UN-ova agencija za izbjeglice.

Centar za mirovne studije u sklopu 7. Tjedana IZBJEGLICAma! pokrenuo je kampanju #ovdježivimo, kako bi onima koji su u Hrvatskoj pronašli svoj novi dom prenijeli svoje priče o iskustvu integracije i života u novoj sredini. U kratkim videima i radijskom jinglu izbjeglice iz Irana, Turske, Pakistana i Konga govore o tome kako izgleda njihov život u Hrvatskoj, što rade i što im je važno te pokazuju kako je Hrvatska mjesto gdje svi živimo zajedno Građani i građanke Hrvatske, tako mogu upoznati svoje  nove susjede, koji su ovdje dobili međunarodnu zaštitu, ovdje žive, rade i stvaraju prijateljstva i pokušavaju ostvariti svoje želje i snove.

Riječ je o pet izbjeglica iz Irana, Turske, Pakistana i Konga koji govore o tome kako izgleda njihov život u Hrvatskoj, što rade i što im je važno te pokazuju kako je Hrvatska mjesto gdje svi živimo zajedno.

Pogledajte ih klikom na fotografiju!

#ovdježivimo - Melikina priča

#ovdježivimo - Juhanova priča

#ovdježivimo - Jazdanova priča

#ovdježivimo -Bongova priča

 

Zahvaljujemo Živom ateljeu i restoranu Umami na omogućavanju snimanja videa u njihovim prostorijama.

Ovaj video sufinanciran je iz projekta Novi susjedi - #NewNeighbours - newneighbours.eu.

Također, videi su sufinancirani i iz projekta BRIDGES.

Video je financiran iz Fonda za azil, migracije i integraciju Europske unije. Sadržaj videa predstavlja stavove njegova autora te je isključiva odgovornost autora. Europska komisija ne prihvaća nikakvu odgovornost za korištenje informacija sadržanih u videu.

 

Redatelj: Lukša Benić

Snimatelj: Bojan Mrđenović

Montažer: Denis Golenja

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.