Miramida centar objavljuje upis za programe Izgradnja mira i cjeloživotnog učenja

Large-noimage

Deset godina svog rada Miramida Centar obilježava otvarajući svoje programe svim punoljetnim građankama i građanima koji govore b/h/s/cg jezik . Potičemo prijave iz svih post-SFRJ zemalja te i izvan njih.

 

 

Iza nas je šesnaest godina iskustva najstarijeg programa Izgradnje mira na Zapadnom Balkanu – Miramida treninga, od 1995. Kroz različite programe Miramida do sada je prošlo više od dvije tisuće/ hiljade sudionica/ka s prostora bivše Jugoslavije. Do sada su ti programi bili sponzorirani od niza svjetskih i domaćih donatora i namjenjeni ciljanim populacijama.

Sada se Miramida programi otvaraju i Vama. Na početku 2012. nudimo tri različita modula u Umagu, Hotel Sol Garden Istra 4* www.istraturist.com

Regionalni Dijalog 1 – Razgovor s ljudima s „ druge strane“ NOVO! 30. 1. 2012 - 3. 2. 2012. Prilika za otvoreni razgovor s ljudima iz drugih post-SFRJ država. Sigurno okruženje, iskusni voditelji, provjerena metodologija, pitamo jedni druge i slušamo se, zanimljivo i oslobaĎajuće . Preispitajmo svoje predrasude o 'drugima' bez bojazni da će nam se nametati bilo kakve ' istine'. Kako se živi danas u različitim dijelovima bivše države? Koliko nas opterećuje naslijeĎe ratova iz 90ih? Kako graditi dobrosusjedske odnose? Što nas čeka u EU?

Dolazak u ponedjeljak 30. siječnja / januara do 14h Odlazak u petak 3. veljače/ februara do 11h. Četiri puna pansiona. Jutarnje i popodnevne sesije.

Prijave do 8.1. 2012.

2

Odmak 6 – Obnova snage i motivacije za rad na izgradnji demokratske kulture i više od toga 20. – 24. 2. 2012. Za sve čiji se rad i interes tiču ljudskih prava, socijalne pravde, medija, marginaliziranih grupa, političke kulture, izgradnje mira i suočavanja s prošlosti. Prilika za odmor, obnovu, osnaživanje, 'punjenje baterija'. Kombinacija razgovora, vježbi, mentoriranja te mnogo slobodnog vremena.

Dolazak u ponedjeljak 20. veljače/ februara do 14h Odlazak u petak 24. veljače/ februara do 11h. Četiri puna pansiona. Jutarnje sesije.

Prijave do 14.1. 2012.

Promišljanje 3 - Izazovi Izgradnje mira i Civilnog društva 12. – 16.3. 2012. Za sve koje zanima izgradnja stabilnog i održivog mira na području bivše SFRJ a i šire. Što je „In“ a što „Out“ u Izgradnji mira danas? Koje su dileme ? Kako se aktivno uključiti u Izgradnju mira u svojoj sredini, drugom dijelu zemlje ili van nje? Kako podržati demokratske procese na Kosovu, Makedoniji, BiH te drugim dijelovima Jugoistočne Europe? Kako na nas utiče svjetska i EU kriza te procesi graĎanskog bunta zbog njih?

Dolazak u ponedjeljak 12. ožujka/ marta do 14h Odlazak u petak 16. ožujka/ marta do 11h. Četiri puna pansiona. Jutarnje i popodnevne sesije.

Prijave do 28.1. 2011.

Cijena za jedan modul: 3150 HRK odn protuvrijednost od 420 EUR

Povlaštena cijena za prihvaćene prijave do 26. prosinca/ decembra 2011: 2625,00 HRK odn protuvrijednost od 350,00 EUR.

Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu te za članove obitelji.

Uplata iznosa od 1050 HRK/ 140 EUR, sedam dana od prihvaćanja Vaše prijave. Ostatak najkasnije deset dana prije početka modula. U slučaju otkazivanja mogućnost pronalaska zamjene.

3

Cijena uključuje: 4 puna pansiona u Hotelu s 4 * u dvokrevetnoj sobi, boravišna pristojba/ taksa, kave i sokove u pauzama, trošak pripreme i izvedbe programa, iskusne i kompetentne voditelje/ice, prateće materijale

Cijena ne uključuje: Prijevoz, pića i ostale hotelske troškove za vrijeme obroka te u slobodno vrijeme.

Prijave se primaju po redoslijedu pristizanja a prihvaćaju u skladu s ispunjenim prijavnim obrascima i motivacijskim pismom.

Za detaljnije informacije o programima pošaljite mail na miramida@zamir.net

Uvjeti/ uslovi sudjelovanja: donja dobna granica od 21 godinu, spremnost na aktivan radioničarski rad (ovo nisu predavanja!), sudjelovanje za vrijeme cijelog trajanja modula od ponedjeljka do petka, uredno ispunjavanje financijskih obaveza, pridržavanje grupnog Dogovora u radu koji uključuje poštivanje svih prisutnih (to ne znači i nužnost slaganja sa izrečenim stavovima), umjerenost u alkoholu.

PonuĎeni Miramida moduli Vam nude: jedinstveno iskustvo učenja iz vlastitog te iskustva drugih sudionica/ka, sagledavanje svojih potencijala i konkretne ideje kako ih koristiti za svoj i boljitak svoje zajednice, priliku za zaokret ili novi smjer u Vašem životu, uvid u metodologiju nenasilne transformacije sukoba, upoznavanje novih ljudi, sticanje novih prijateljstava i poznanstava, pogodnosti smještaja u jednom od naljepših hotela u Istri u prekrasnom okruženju turističkog naselja Katoro, Umag, besplatan bazen i fitnes sala.

Miramida Centar je neprofitna udruga i sav prihod ovih edukacija ide za naš mirovni rad. Institucionalno smo podržani od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva (HR) , Mennonite Central Committee (USA) i Quakers (UK). Uskoro više na www.miramida.org Pogledajte našu knjigu na http://zaklada.civilnodrustvo.hr/upload/File/hr/izdavastvo/digitalna_zbirka/u_dosluhu_i_neposluhu.pdf

Poklonite sebi i svojim bližnjima jedinstven boravak u Umagu kao novogodišnji poklon!

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.