Građanski odgoj i mirovno obrazovanje

Medium_clock

Javna rasprava o Nacrtu kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja

Rasprava je održana 21. veljače 2012. u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a u sklopu IPA 2009 projekta „Jačanje kapaciteta Vladinog Ureda za udruge za izgradnju učinkovitog partnerstva s organizacijama civilnog društva u borbi protiv korupcije". Bilješku s održanog savjetovanja, kao i druge informacije o održanom događanju, možete pronaći na mrežnim stranicama Ureda za udruge.

Medium_ucitizamircover_s_thumb

Poziv na prezentaciju istraživanja i publikacije: Učiti za mir

Centar za mirovne studije poziva sve zainteresirane na prezentaciju rezultata istraživanja: Analitička i normativna podloga za uvođenje vrijednosti, sadržaja i metoda mirovnog obrazovanja u formalni obrazovni sustav i publikacije Učiti za mir.

Prezentacija će se održati u ponedjeljak, 11. travnja 2011. od 12 - 14 sati u prostorijama Kuće ljudskih prava, Selska cesta 112c.

 

Medium_slika_research_stablo

Istraživanje: stvaranje stručne analitičke podloge za zagovaranje obrazovanja za mir

Centar za mirovne studije, u suradnji sa Centrom za istraživanje i razvoj obrazovanja - Institut za društvena istraživanja u Zagrebu i Nacionalnom Zakladom za razvoj civilnog društva provodi znanstveno istraživanje o učincima institucionalnih i izvaninstitucionalnih programa u osnovnim školama u kojima se uče socijalne vještine relevantne za mirovno obrazovanje. Svrha istraživanja je stvaranje analitičke podloge za zagovaranje uvođenja vrijednosti, sadržaja i metoda mirovnog obrazovanja unutar sustava formalnog obrazovanja u RH

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.