Građanski odgoj i mirovno obrazovanje

Medium_dsc04644

Zvoni za nenasilje u Daruvaru

U ponedjeljak 26. siječnja u Vijećnici je Grada Daruvara održan okrugli stol 'Nasilje ostavlja tragove – zvoni za nenasilje!', u organizaciji  Udruge za razvoj i podršku civilnog društva Delfin i Centra za mirovne studije. Okrugli stol dio je istoimenog projekta i kampanje koji se odvijaju u više hrvatskih gradova, specifično u Gospiću i Zagrebu okupljajući 18 škola i organizacije civilnoga društva (Delfin, Udruga Pokretač i Savjetovalište Luka Ritz). 

U okviru kampanje održavaju se još dva okrugla stola, 4. veljače u Gospiću i 12. veljače u Zagrebu. 

Medium_slika_web_skole

Zvoni za nenasilje

Udruga za razvoj i podršku civilnog društva Delfin i Centar za mirovne studije pozivaju vas na okrugli stol 'Nasilje ostavlja tragove – zvoni za nenasilje' koji će se održati 26. siječnja u Vijećnici Grada Daruvara s početkom u 11.00 sati. Okrugli stol dio je istoimenog projekta i kampanje koji se odvijaju u više hrvatskih gradova.  

 

Medium_slika_civic_edu

POJAM GRAĐANIN NE ISKLJUČUJE SELJANE, NEGO PODANIKE

Otvoreno pismo Kolindi Grabar Kitarović

Poštovana gđo. Grabar Kitarović,

potaknuti Vašim intervjuom za BHT1 u kojem izražavate nezadovoljstvo zbog korištenja pojma „građani i građanke“ u javnoj komunikaciji, sa žaljenjem moramo konstatirati da takvim stavom dodatno doprinosite trivijalizaciji te nerazumijevanju pojma i uloge građana u suvremenim demokratskim društvima. 

 

Medium_lana_i_lovorka_dru_tvena_mre_a_htv

CMS na HTV o šokantnim razmjerima vršnjačkog nasilja

 

„Samo šest posto učenika nije bilo ni trpitelj niti počinitelj nasilja, a neverbalni oblici nasilja po pojavnosti su češći od fizičkih oblika. Najčešći oblik nasilja među verbalnim nasiljem je ogovaranje,“ pokazali su rezultati  istraživanja o vršnjačkom nasilju na uzorku od 700 učenika, koje su u emisiji "Društvena mreža" na HTV u četvrtak 15.1.2015 predstavile Lovorka Bačić i Lana Jurman iz Centra za mirovne studije.

Link: http://www.hrt.hr/enz/drustvena-mreza/

 

Medium_imag0456

Prevencija nasilja među mladima - Zvoni na nenasilje!

U četvrtak, 04.12.2014. u prostorijama Savjetovališta ''Luka Ritz'', održan je sastanak predstavnika gradske uprave, Savjeta mladih, stručnjaka, ravnatelja osnovnih i srednjih zagrebačkih škola te organizacija civilnoga društva na temu prevencije nasilja među mladima. Sastanak je organiziran u suradnji Savjetovališta Luka Ritz i Centra za mirovne studije, u okviru projekta 'Nasilje ostavlja tragove – Zvoni za nenasilje'. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.