Tjedan globalnog obrazovanja: Ovo je naš svijet, pokrenimo promjene zajedno!

Large_get_ready

Tjedan globalnog obrazovanja obilježava se svake godine krajem studenog u sklopu široke kampanje koju koordinira Centar Sjever-Jug Vijeća Europe kroz različite oblike formalnog i neformalnog obrazovanja te informalnog učenja u cijeloj Europi.

Aktivnosti u Hrvatskoj posljednjih nekoliko godina koordinira Centar za mirovne studije (2018., 2019.).  Najbolji put da sami detaljnije upoznate koncept Globalnog obrazovanja je da zavirite u prevedene Smjernice za globalno obrazovanje ili pročitat tekst na Obrazovnoj zviždaljci

Ovogodišnji Tjedan globalnog obrazovanja održavati će se od 16. do 20. studenog s fokusom na aktivne mlade i krilaticom "It’s our world, let’s take action together!". Ako želite neke od svojih aktivnosti uklopiti u Tjedan - pišite nam na cms@cms.hr. 

Više o Tjednu globalnog obrazovanja poslušajte ovaj četvrtak 15. listpoada u 16 sati na online Global Education Week 2020 info sesiji koju organizira Centar Sjever-Jug Vijeća Europe, za sudjelovanje se prijavite ovdje, a event možete vidjeti ovdje.

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.