Svijet je naš, pokrenimo akciju zajedno! #GEW20

Large_gew

Pridružite se ,,Tjednu globalnog obrazovanja’’ od 16. do 20. studenog 2020.

,,Tjedan globalnog obrazovanja’’ je svjetska inicijativa za podizanje svijesti i poziv da zajedno razmislimo o našem svijetu, koristeći globalno obrazovanje kao sredstvo solidarnosti i promjena. Pridružite se ostalim globalnim građanima u ovom Tjednu akcije i doprinesite održivom i pravednom svijetu. Podijelite svoja rješenja kako bismo preispitali naše navike i načine života, trošenja i konzumiranja ali i zajedno pronašli nove načina obrazovanja i socijalizacije.

Tijekom ,,Tjedna globalnog obrazovanja’’, organizacije civilnog društva, organizacije mladih, lokalne i regionalne samouprave, vjerske organizacije i drugi akteri okupljaju se kako bi podigli svijest o značaju suradnje i solidarnosti za zaštitu našeg svijeta i budućnosti kroz brojne aktivnosti: debate uživo i online razgovore, festivale kratkog filma, natjecanja u plakatima, predavanja, radionice, kampanje na društvenim mrežama i još mnogo toga.

Kratki video o globalnom obrazovanju možete pogledati klikom na ovu sliku:

Prikupljanje i spajanje ideja je od suštinskog značaja za ovu globalnu inicijativu. Sve zainteresirane zemlje članice Vijeća Europe mogu sudjelovati na Tjednu globalnog obrazovanja tako što će kontaktirati nacionalne koordinatore, direktno se uključiti u neke od aktivnosti koje su već planirane ili predložiti nove. Nacionalni koordinator u Hrvatskoj je Centar za mirovne studije.

Svi su pozvani! #GEW20

 

Želite saznati više o Tjednu globalnog obrazovanja? Uključite se na online info sesiju 15.10. u 16 sati ovdje!

[Za više informacija pišite na globaleducationweek.croatia@gmail.com]

 

 

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.