Poziv na predavanje i razmjenu iskustva: Dr. Michael Hannahan, Donahue Institute, Massachusetts

Large_civi_edu

u svijetlu eksperimentalnog uvođenja Građanskog odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj, Centar za mirovne studije i Fakultet političkih znanosti pozivaju vas 23. listopada od 10 - 12 sati na predavanje i razgovor: „Civic education in the US" sa Dr. Michaelom Hannahanom.  Predavanje će se održati u Kući ljudskih prava (Selska cesta 112c). 

Dr. Michael Hannahan je osnivač i direktor Donahue Instituta Sveučilišta u Massachusettsu u Amherstu, SAD.
Donahue Institute je osnovan sa svrhom da unaprijedi i evaluira programe građanskog obrazovanja u SAD-u i u inozemstvu. Pored vođenja akademskih i obrazovnih programa, Dr. Hannahan predaje kolegije iz područja politike, političkih kampanja, te građanstva i demokracije na odsjeku za političke znanosti Sveučilišta u Massachusettsu. Uz to, sudjelovao je kao „sudac" u „moot court" projektima (hrv. „zakon u razredu") koji se provode i u hrvatskim školama.

Nadamo se da će bogato iskustvo Dr. Hannahana kao edukatora i promotora građanskog obrazovanja i građanske participacije biti vrijedan doprinos vašim inicijativama i pripremama za provođenje građanskog odgoja i obrazovanja kao obrazovanja za poticanje aktivnih građana.

Molimo Vas da prijavite svoj dolazak na e-mail: cms@cms.hr i proslijedite poziv zainteresiranima.

Srdačan pozdrav,

Ana Matan, Faklutet političkih znanosti
Iva Zenzerović, Centar za mirovne studije

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.