Poziv na konferenciju "Obrazovanje u fokusu"

Large_obrazovanje_u_fokusu__1_

GOOD inicijativa Vas poziva na konferenciju “Obrazovanje u fokusu” u petak, 31. svibnja 2019. godine, s početkom u 09:30 sati u Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb. 

Na konferenciji ćemo kroz 3 panel rasprave potaknuti diskusiju o dostupnosti i uvjetima u predškolskom i osnovnoškolskom obrazovanju, frontalnom uvođenju obrazovne reforme u sljedećoj školskoj godini, novim kurikularnim dokumentima, Školi za život, trenutnoj poziciji Građanskog odgoja i obrazovanja kao i modelima lokalne podrške uvođenju Građanskog odgoja i obrazovanja. 

Prvi panel „Ulaganje u obrazovanje – ka jednakim uvjetima i dostupnosti“ bit će posvećen organizaciji sustava ulaganja u obrazovanje s posebnim naglaskom na ostvarivanju misije Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije koja se odnosi na osiguravanje kvalitetnog obrazovanja (“dostupno svima pod jednakim uvjetima, u skladu sa sposobnostima svakoga korisnika sustava”).

U panelu “Forma ili reforma?” razgovarat ćemo o Školi za život, frontalnom uvođenju kurikularne refrome, kvaliteti pripremnih edukacija i o tome što nam promjena stvarno donosi u školama i koliko će to utjecati na kvalitetu obrazovanja.

Treći panel „Ima li mjesta za građanski odgoj u u hrvatskim školama?“ posvetit će se potrebi ovog sadržaja u školama te modelima koji postoje i njihovim učincima.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite putem obrasca do srijede 29. svibnja 2019.

Veselimo se Vašem dolasku!


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.