Okrugli stol Znam, razmišljam, sudjelujem - Građanski odgoj i obrazovanje

Large_klupko_s_thumb

Centar za mirovne studije organizira okrugli stol o Građanskom odgoju i obrazovanju u Gospiću, 29. 04.2013. u prostoru KIC-a, s početkom u 15 sati.

Na okruglom stolu predstavit ćemo Građanski odgoj i obrazovanje te njegovu eksperimentalnu provedbu u formalnom odgojno-obrazovnom sustavu u ovoj školskoj godini.

Uvodničarke će biti prosvjetne djelatnice koje su uključene u provedbu te predstavnice udruga civilnog društva koje pomažu ovom procesu u šest škola u Hrvatskoj. Svoj osvrt na ove sadžaje u visokoškolskim ustanovama dati će Predstojnica Odsjeka za učiteljski studij Odjela za nastavničke studije u Gospiću. 
Biti će predstavljena i medijska kampanja kojom želimo podići interes i razumijevanje javnosti o sadržajima, ciljevima i potrebi kvalitetnog i sustavnog uvođenja ovih sadržaja u formalni obrazovni sustav.
U drugom dijelu okruglog stola govorit ćemo o mogućnostima suradnje organizacija civilnog društva i obrazovnih ustanova u osiguravanju podrške pri uvođenju građanskog odgoja i obrazovanja.

Okrugli stol namijenjen je informiranju nastavnika i nastavnica iz Ličko-senjske županije te relevantnih institucija s naglaskom na razmjeni skustava vezanih uz građanski odgoj i obrazovanje. Prijedlozi i preporuke iznesene na okruglom stolu će zajedno s dosadašnjim iskustvima u provedbi građanskog odgoja i obrazovanja doprinijeti njegovom sustavnom i kvalitetnom uvođenju u obrazovni sustav.

Ovaj okrugli stol jedno je u nizu događanja u sklopu kampanje za informiranje o sadržaju i važnosti građanskog odgoja i obrazovanja "Znam, razmišljam, sudjelujem", koju zajednički provode Mreža mladih Hrvatske, GONG i Centar za mirovne studije, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja te Vladinim Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

 

Program okruglog stola:


Znam, razmišljam, sudjelujem: građanski odgoj i obrazovanje


15:00 - 17:00 Građanski odgoj i obrazovanje u odgojno obrazovnom sustavu

* Uvodno predstavljanje Građanskog odgoja i obrazovanja i njegove eksperimentalne provedbe u osnovnim i srednjim školama, Lovorka Bačić iz Centra za mirovne studije


* Predstavljanje kampanje „Znam, razmišljam, sudjelujem!", Ankica Milić iz Mreže mladih Hrvatske


* Dosadašnja iskustva u eksperimentalnoj provedbi građanskog odgoja i obrazovanja predstaviti će:
Iva Zenzerović Šloser iz udruge Centar za mirovne studije

Irena Šimurina iz Srednje škole Obrovac

Martina Horvat iz udruge GONG - prezentacija rezultata konzultacija s djelatnicima sveučilišta o GOO-u na visokoškolskoj razini

Dr.sc. Anela Nikčević-Milković, Predstojnica Odsjeka za učiteljski studij Odjela za nastavničke studije u Gospiću, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zadru

* Rasprava


17:00 - 17:30 Neformalno građansko obrazovanje i uloga organizacija civilnog društva

* Vesna Lendić Kasalo, dipl.iur., Zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade RH


* Ankica Milić, Mreža mladih Hrvatske - mogućnosti suradnje organizacija civilnog društva i škola u provedbi GOO-a

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.