[KONFERENCIJA] PUT ILI STRANPUTICA? - obrazovna reforma koja podržava građansku odgovornost i aktivnost

Large_hmb

Ususret obilježavanju godišnjice dvaju prosvjeda pod nazivom "Hrvatska može bolje" 2016. i 2017. godine GOOD inicijativa organizira konferenciju koja će se održati 28. svibnja 2018. u Zagrebu u Novinarskom domu (Perkovčeva 2). 

Cilj konferencije je kroz nekoliko panel diskusija uvidjeti gdje smo s obrazovnom re-formom, predstaviti lokalne inicijative uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja te otvoriti pitanje uloge roditelja u uspostavi demokratske škole.

 

Ide li obrazovna reforma uistinu onim putem kojeg su građani prosvjedima tražili dvije godine za redom, što danas imamo, a što nam nedostaje i može li hrvatski obrazovni sustav bolje, odgovorit će u prvom panelu Boris Jokić, bivši voditelj Cjelovite kurikular-ne reforme, Neven Budak, bivši voditelj Posebnog stručnog povjerenstva za praćenje i provedbu SOZT , Ana Tuškan, Sindikat hrvatskih učitelja, Eli Pijaca Plavšić, GOOD inici-jativa, Predstavnik/ca MZO-a (tbc).

 

Na drugom panelu predstavit će se primjeri dobre prakse uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja na lokalnim razinama te će nam se pridružiti predstavnici gradova i županija, koji će prenijeti svoja iskustva. Uvodno izlaganje o tome kakva je aktualna si-tuacija s provedbom građanskog odgoja i obrazovanja održat će prof. Berto Šalaj.

 

Na trećem panelu Dražen Hoffman predstavit će neke stavove i mišljenja roditelja o Građanskom odgoju i obrazovanju te demokratizaciji škola, prikupljene manjim akcij-skim istraživanjem studenata Mirovnih studija. Eli Pijaca Plavšić (GOOD inicijativa) predstavit će iskustva rada sa školama u ovom području. Ovaj dio konferencije otvorit će prostor za zainteresirane roditelje da se informiraju o građanskom odgoju te pitaju i raspravljaju o mogućnostima doprinosa uvođenju građanskog odgoja i obrazovanja i demokratizaciji škola.

 

Preliminarni raspored nalazi se ovdje: 

 


Preporučite članak: