Dijelimo novi školski kalendar koji spaja građanski odgoj i obrazovanje te održivi razvoj!

Large_img_20211005_150911

UPDATE: Podijeljeni svi primjerci Školskog kalendara. Online verziju GOOD kalendara pronađite ovdje: http://goo.hr/kalendar/

Javite nam se ako želite da vam pošaljemo naš novi školski kalendar za školsku godinu 2021./2022.

Centar za mirovne studije u suradnji je s GOOD Inicijativom i ove godine pripremio kalendar koji povezuje međupredmetne teme građanski odgoj i obrazovanje te održivi razvoj s Agendom 2030 za održivi razvoj. 

Ovim kalendarom, Centar za mirovne studije i GOOD Inicijativa žele doprinijeti razumijevanju međuovisnosti spomenutih dimenzija kroz jednostavne prijedloge za nastavu i rad na temama ciljeva održivog razvoja, ali i šire u smislu projektne nastave, akcija u zajednici i slično.  U kalendaru se osim državnih praznka nalaze i važni međunarodni datumi koji su i vizualno povezani sa ciljevima održivog razvoja. Svaki istaknuti datum donosi i ideje za aktivnosti s učenicima/cama, a dodatni se datumi nalaze u online kalendaru GOOD Inicijative http://goo.hr/kalendar/ koji je s godinama narastao u pravi repozitorij korisnih materijala!

Tiskani kalendar dijeli se partnerskim organizacijama i školama, a ako želite primjerak za vaš razred, javite nam se na lana.jurman@cms.hr do 15. listopada 2021. Broj tiskanih primjeraka je ograničen!

Želimo vam mirnu i uspješnu školsku godinu!

Nadamo se da će vam kalendar uspjeti približiti ciljeve održivog razvoja i njihovu važnost za sve te da će vas nadahnuti u radu s učenicama i učenicima! 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.