Budućnost na tankom ledu: online tribina za mlade o klimatskim promjenama

Large_budu_nost_na_tankom_ledu

Nijedan građanski pokret nije 2019. godine aktivirao toliko prosvjednika_ca kao onaj nastao iz "Skolstrejk för klimatet", štrajka za klimu koji se iz Švedske proširio među mladima u cijelom svijetu.

Uoči prvog velikog prosvjeda 15. ožujka 2019., mladi su svijetu poslali glasnu poruku: "Ujedinjeni ćemo ustati dok ne vidimo klimatsku pravdu. Zahtijevamo da svjetski donositelji odluka preuzmu odgovornost i riješe ovu krizu. Zakazali ste u prošlosti. Ako nastavite zakazivali u budućnosti, mi, mladi, ćemo sami napraviti promjenu. Mladi ovoga svijeta su se pokrenuli i nećemo stati".

O tome što je klimatska pravda, što nam donose klimatske promjene te kako se mladi u Hrvatskoj bore za klimu razgovarati ćemo u četvrtak 8. listopada u 18:00 na online tribini za mlade "Budućnost na tankom ledu" koju u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja organizira Centar za mirovne studije.

Na tribini sudjeluju:

  • Nikola Biliškov, Znanstvenici za klimu
  • Marija Mileta, Zelena akcija
  • Hana Matović, Fridays For Future Hrvatska
  • Teodora Beletić, profesorica i voditeljica eko odbora Gimnazije Pula

Tribinu moderira: Lana Jurman, Centar za mirovne studije

Priključiti se možete putem ZOOM-a, a gledati možete i na Facebook eventu te stranicama Centra za mirovne studije i GOOD inicijative.

Vizual za Europski tjedan održivog razvoja izradile učenice i učenici Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb.

#BudimoOdrživi

#ESDW2020 

 

Tribina je organizirana u okviru projekta "Znanje za održivo djelovanje" kojeg provodi Udruga Zelena Istra u partnerstvu s Centrom za mirovne studije, a koji je financiran iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Projekt sufinanciraju Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.