Galerija

Medium_img_1035

Prikazivanje "Poplave" u Donjem i Gornjem Kosinju

5. 2. 2011. "Poplava" (rež. G. Dević, produkcija CMS i 15-ta umjetnost) je prikazana i akterima tog dokumentarnog filma, snimljenog u sklopu projekta "Manjine za manjine: primjeri dobre prakse međuetničke suradnje".

Medium_dsc_1169

"Tko je tebi Reihl-Kir?" u Ljubljani

U četvrtak, 13. 1. 2011. u atriju Znanstvenoraziskovalnog centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (Novi trg 2, 1000 Ljubljana tel.: +386 1 470-6-100 faks: +386 1 425-52-53, zrc@zrc-sazu.si) otvorena je izložba posvećena Josipu Tvrtku Reihl-Kiru. Poslije Beograda i Zagreba, Ljubljana je treća prijestolnica bivše Jugoslavije u kojoj do 27. 1. možete pogledati izložbu, nakon čega se ista seli u Maribor (Multimedijalni centar Kibla) te 10.2. u Kopar (Društvo prijateljev zmernega napredka, domaćin Marko Brecelj).

Na otvorenju su govorili autorica izložbe, Tanja Simić Berclaz iz Beograda, Lana Zdravković (Mirovni inštitut Ljubljana)- slovenska predstavnica projekta Manjine za manjine u čijem sklopu se izložba i prikazuje, i glavna odgovorna za slovensku turneju izložbe, dr. Lev Kreft, direktor Mirovnog inštituta Ljubljana te Mirjana Mikić Zeitoun iz CMS-a, koji je i nositelj projekta. 

Medium_dan_mira_ivanic_nasl

Međunarodni dan mira

Uz sve aktivnosti kojima je Centar za mirovne studije obilježio Međunarodni dan mira, istaknule su se i aktivnosti koje je istim povodom radila Grupa mladih Centra za mirovne studije. Aktivnost obilježavanja datuma provedena je u pet gradova (Daruvar, Varaždin, Karlovac, Zabok i Ivanić Grad), a financijski ih je podržalo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Medium__mg_8915

Manjine za manjine * Minorities for Minorities

U hotelu Dubrovnik, Zagreb, 14. i 15. travnja održana je konferencija u organizaciji CMS-a, u sklopu EU projekta kojeg naša organizacija provodi s Mirovnim inštitutom iz Ljubljane, Biroom za ljudska prava iz Tuzle te Centrom CZKD iz Beograda.

Medium_sljp8

21. Škola ljudskih prava

Na 21. Školi ljudskih prava, koja se održala od 6. do 14. veljače u Donjoj Stubici, sudjelovalo je 20 srednjoškolaca i srednjoškolki iz cijele Hrvatske.

Medium_sljp5

19. Škola ljudskih prava

19. Škola ljudskih prava održala se u veljači 2009. godine u Trogiru. Na školi je sudjelovalo 17 srednjoškolaca i srednjoškolki iz Ličko- senjske, Zadarske, Šibensko- kninske i Splitsko- dalmatineske županije.

Medium_sljp5

20. Škola ljudskih prava

20. Škola ljudskih prava održala se je u travnju 2009. u Selcu i na njoj je sudjelovalo 20 srednjoškolaca i srednjoškolci.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.