Poziv na Konferenciju: ”Usklađenost hrvatskih zakona i prakse sa standardima Europskog suda za ljudska prava”

Large_europski_sud_ljudska_prava

Centar za mirovne studije vas poziva na  konferenciju o usklađenosti hrvatskih zakona i prakse sa standardima Europskog suda za ljudska prava 19. travnja ove godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu. Na konferenciji ćemo govoriti o praksi Suda u odnosu na Hrvatsku, izvršenju presuda u Hrvatskoj, kao i o primjeni Konvencije u hrvatskoj sudskoj praksi.

Na konferenciji ćemo predstavili publikaciju Usklađenost hrvatskih zakona i prakse sa standardima Europskog suda za ljudska prava koja će uskoro biti izdana. Publikaciju je uredila dr.sc. Ivana Radačić, a pisalo ju je niz autora među kojima i profesori Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnica Lovorka Kušan.

Konferencija  je dio  projekta "Potpora hrvatskim odvjetnicima i nevladinim organizacijama u strateškoj litigaciji pred Europskim sudom za ljudska prava" koji financijski podržava Institut Otvoreno društvo. Mišljenja smo da Europska konvencija o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, unatoč tome što je na snazi u Hrvatskoj već više od deset godina je i dalje prilično nepoznat i neiskorišten izvor prava. Ovom konferencijom i publikacijom želimo približiti praksu Europskog suda za ljudska prava te pomoći odvjetnicima i nevladinim organizacijama u litigaciji pred Sudom, sucima i drugim državnim tijelima u primjeni Konvencije u domaćoj praksi, a sve u interesu razvijanja zaštite konvencijskih prava.

U prilogu se nalaze pozivno pismo, program rada te prijavni obrazac.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.