Poziv na predstavljanje rezultata istraživanja o nejednakosti u Hrvatskoj

Large_03-ilica

Centar za mirovne studije organizira predstavljanje rezultata istraživanja o nejednakosti u Hrvatskoj te stručnu panel raspravu o mogućim rješenjima i preporukama za smanjenje regionalnih razlika te razlika između određenih društvenih skupina "Geometar jednakosti".

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 20. listopada 2016. u Kinu Europa u dvorani Muller (Varšavska 3, Zagreb) od 17 do 19 sati.

 

Društvene nejednakosti štetno djeluju i na ukupni ekonomski razvoj kao i na kvalitetu života građana. O tome gdje je Hrvatska u pogledu nejednakosti u odnosu na druge zemlje EU, a gdje na globalnoj razini, koji su ključni pokazatelji velikih regionalnih nejednakosti, kako se nejednakosti u pristupu određenim socijalnim usluguma reflektiraju na pitanja tržišta rada i siromaštvo, koje su ključne nejednakosti u mirovinskom sustavu, a koje u poreznom, tko daje više a ima manje, te kako socijalni transferi utječu na smanjenje ili povećanje razine nejednakosti, na panelu će govoriti:

  • Maja Pleić, Centar za mirovne studije
  • Sandra Benčić, Centar za mirovne studije 
  • Branko Ančić, Institut za društvena istraživanja Zagreb
  • Jelena Ostojić, Hrvatski zavod za zapošljavanje
  • Paul Stubbs, Ekonomski institut 

Raspravu će moderirati Marina Škrabalo iz GONG-a i Europskog socijalnog i gospodarskog odbora. 

Istraživanje Geometar jednakosti provedeno je u sklopu programa Ekonomsko-socijalna pravednost Centra za mirovne studije. 

 

FOTO: Hina

 

Ovaj materijal nastao je uz financijsku podršku Europske unije, u okviru IPA projekta „Geometar jednakosti“.Za sadržaj  ovog materijala je isključivo odgovoran Centar za mirovne studije i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.