Azil i integracijske politike

Medium-noimage

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica u hrvatsko društvo

Koordinacija za integraciju okuplja organizacije civilnog društva koje imaju kapacitete za pružanje različitih socijalnih usluga azilantima, tražiteljima azila i strancima pod supsidijarnom zaštitom.
Cilj Koordinacije je uspostava mreže budućih pružatelja socijalnih usluga za tražitelje azila, azilante i strance pod supsidijarnom zaštitom.
Koordinacija je uspostavljena 2011. godine i trenutno broji 13 organizacija: Attack, BABE, CMS, CESI, CNI, DPP, HCK, HPC, IMO, ISKRA, IZAZOV, KUD, KLJP, UNHCR, STATUS: M, Zagreb pride, Ženska soba.

Medium_racism-web

Poziv na tribinu All Colors Are Beautiful - Nobody is Illegal

pozvamo Vas na javnu tribinu Sve boje su lijepe- Nitko nije ilegalan (All Colors Are Beautiful - Nobody is Illegal), koja će se održati 30. siječnja 2014. u 18 sati u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1. Tribinu organiziraju udruga navijača NK Zagreba "Bijeli anđeli" i Centar za mirovne studije u sklopu projekta „Dobrodošli- stvaranje preduvjeta za integraciju izbjeglica".

Medium_icona_za_web

Poziv na predstavljanje zbornika Prvih deset godina razvoja sustava azila u Hrvatskoj: (s osvrtom na sustave azila u regiji)

Institut za migracij i narodnosti poziva Vas na predstavljanje zbornika Prvih deset godina razvoja sustava azila u Hrvatskoj:(s osvrtom na sustave azila u regiji), urednika Drage Župarića-Iljića, koje će se održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb, 24. siječnja 2014., u 13 sati. Zbornik će predstaviti Terence Pike, predstavnik Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice (UNHCR) za Hrvatsku i recenzenti zbornika: dr. sc. Davorin Lapaš (Pravni fakultet), dr. sc. Senada Šelo Šabić (Institut za razvoj i međunarodne odnose), Emina Bužinkić (Centar za mirovne studije), te urednik zbornika Drago Župarić-Iljić (Institut za migracije i narodnosti).

Medium_racism_2_

Nakon pritužbe Centra za mirovne studije Pučka pravobraniteljica reagirala na diskriminatorno izvještavanje na temu azila u Jutarnjem listu

Nakon pritužbe Centra za mirovne studje u rujnu 2013. Pučka pravobraniteljica je uputila dopis glavnom uredniku Jutarnjeg lista u kojem upozorava na neprihvatljivo izvještanje o azilantima.  Riječ je o dva članka, jednom  iz veljače 2013. nakon kojeg je Centar za mirovne studije uputio apel novinarima, te o članku iz rujna 2013. kada smo uputili pritužbu.

Medium_putovnica-web

Poziv svim građanima i građankama Hrvatske da ne nasjedaju na krive informacije o dobivanju azila u drugim državama

Mnogo je mogućih razloga zbog kojih hrvatski državljani u posljednje vrijeme žele napustiti RH i otići u inozemstvo, među kojima se nalaze humanitarni, politički, ali i ekonomski razlozi. Kako bi se spriječile neželjene posljedice odlazaka te vraćanja važno je da građani i građanke RH dobiju točne i provjerene informacije o tome što ih čeka po dolasku u određenu zemlju, kao i objašnjenje procedure koje ih tamo očekuju. Uvelike se razlikuje postupak koji prolaze osobe koje u neku zemlju odlaze u potrazi za zaposlenjem kao osnovnim ciljem od onog postupka koji prolaze osobe tražeći međunarodnu zaštitu iz političkih razloga.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.