Azil i integracijske politike

Medium_tecaj

CMS poziva sve zainteresirane za volontiranje u sklopu programa azila!

Tečaj hrvatskoga jezika kontinuirano održavamo od 2004. godine, a do sada smo održali preko 1.000 sati hrvatskoga jezika za oko 200 tražitelja/ica azila i azilanata/ica. Tečaj se održava jednom tjedno, srijedom, u trajanju od dva školska sata u Prihvatilištu za tražitelje azila u Kutini, te u Zagrebu za azilante i njihovu djecu.

Ako te ovih par rečenica zainteresiralo, imaš malo vremena i puno volje za direktan rad s tražiteljima/icama azila i azilantima/icama na tečaju hrvatskoga jezika - pridruži nam se!

Medium-noimage

Statistika

Statistički izvještaji o broju tražitelja/ica azila, azilanata/ica i stranaca/kinja pod supsidijarnom zaštitom u Republici Hrvatskoj od 1997.-2010.g.

Medium_koordinacija-azil

Sastanak Koordinacije za azil

U srijedu, 28. travnja 2010., održana je druga ovogodišnja Koordinacija za azil u organizaciji Hrvatskog pravnog centra (HPC). Tema ove Koordinacije bila je integracija azilanata u hrvatsko društvo te su razmijenjene informacije o aktivnostima u sustavu azila. Ispred CMS-a na Koordinaciji su sudjelovale Emina Bužinkić i Julija Kranjec.

Medium_coe

Sastanak sa povjerenikom za ljudska prava Vijeća Europe

Predstavnici Centra za  mirovne studije sastati će se 6. travnja 2010. sa povjerenikom za ljudska prava Vijeća Europe, gospodinom Thomas Hammarbergom koji je u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Na sastanku će se razgovarati o stanju ljudskih prava tražitelja azila i azilanata u Hrvatskoj kao i o položaju nacionalnih manjina u RH.

Medium_plakat_primjer

O programu azila (English version below)

Od 2003. godine u našem radu važnom držimo temu ljudskih prava stranaca, osobito tražitelja/ica azila i nezakonitih migranata/ica. Od 1997. godine broj tražitelja/ica azila u Hrvatskoj raste i dosegao je brojku od više od 3000. Osim 500-tinjak tražitelja/ica azila koji/e redovito borave u Hrvatskoj, u Prihvatilištima za tražitelje/ice azila u Kutini i Zagrebu, u Republici Hrvatskoj živi i 65 osoba kojima je odobren status azila ili supsidijarne zaštite. Azilanti/ice porijeklom su iz uglavnom dalekih jugo-istočnih zemalja, iz različitih kulturnih i političkih pozadina.

Medium_picture3

Poziv na raspravu: 'Kontroverze INTEGRACIJE: integracijski proces kao problematičan koncept modernog društva'

Centar za mirovne studije i Mirovni Inštitut sa zadovoljstvom vas pozivaju na raspravu 'Kontroverze INTEGRACIJE: integracijski proces kao problematičan koncept modernog društva' koja će se održati u Ljubljani, Atrij ZRC SAZU u petak 14. siječnja 2011. s početkom u 17.00h.

Na raspravi govore: dr. Mojca Pajnik, istraživačica na Mirovnom Inštitutu i profesorica na Fakultetu za družbene vede, dr. Karmen Medica, profesorica na FHŠ Koper i istraživačica na ZRS Koper, Goran Lukić, savjetnik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za socijalnu politiku, zapošljavanje i migrante, Jovana Mihajlović Trbovc, istraživačica na Mirovnom inštitutu i koordinatorica Koalicije za REKOM u Sloveniji i Emina Bužinkić, voditeljica programa Azil i migracije u Centru za mirovne studije iz Zagreba. Raspravu će moderirati dr. Veronika Bajt iz Mirovnog inštituta.

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.