Azil i integracijske politike

Medium_icona_za_web

Poziv na predstavljanje zbornika Prvih deset godina razvoja sustava azila u Hrvatskoj: (s osvrtom na sustave azila u regiji)

Institut za migracij i narodnosti poziva Vas na predstavljanje zbornika Prvih deset godina razvoja sustava azila u Hrvatskoj:(s osvrtom na sustave azila u regiji), urednika Drage Župarića-Iljića, koje će se održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb, 24. siječnja 2014., u 13 sati. Zbornik će predstaviti Terence Pike, predstavnik Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice (UNHCR) za Hrvatsku i recenzenti zbornika: dr. sc. Davorin Lapaš (Pravni fakultet), dr. sc. Senada Šelo Šabić (Institut za razvoj i međunarodne odnose), Emina Bužinkić (Centar za mirovne studije), te urednik zbornika Drago Župarić-Iljić (Institut za migracije i narodnosti).

Medium_racism_2_

Nakon pritužbe Centra za mirovne studije Pučka pravobraniteljica reagirala na diskriminatorno izvještavanje na temu azila u Jutarnjem listu

Nakon pritužbe Centra za mirovne studje u rujnu 2013. Pučka pravobraniteljica je uputila dopis glavnom uredniku Jutarnjeg lista u kojem upozorava na neprihvatljivo izvještanje o azilantima.  Riječ je o dva članka, jednom  iz veljače 2013. nakon kojeg je Centar za mirovne studije uputio apel novinarima, te o članku iz rujna 2013. kada smo uputili pritužbu.

Medium_putovnica-web

Poziv svim građanima i građankama Hrvatske da ne nasjedaju na krive informacije o dobivanju azila u drugim državama

Mnogo je mogućih razloga zbog kojih hrvatski državljani u posljednje vrijeme žele napustiti RH i otići u inozemstvo, među kojima se nalaze humanitarni, politički, ali i ekonomski razlozi. Kako bi se spriječile neželjene posljedice odlazaka te vraćanja važno je da građani i građanke RH dobiju točne i provjerene informacije o tome što ih čeka po dolasku u određenu zemlju, kao i objašnjenje procedure koje ih tamo očekuju. Uvelike se razlikuje postupak koji prolaze osobe koje u neku zemlju odlaze u potrazi za zaposlenjem kao osnovnim ciljem od onog postupka koji prolaze osobe tražeći međunarodnu zaštitu iz političkih razloga.

Medium_i-m-nobody-julija

Filmsko popodne u Travnom

Građani i građanke Dugava i Centar za mirovne studije pozivaju Vas na prikazivanje dokumentarnog filma „I am Nobody" - „Ja sam nitko", 14.04.2013. (nedjelja) s početkom u 17 sati u Tobaccu/čitaonici Travno (bivši Žitnjak), Božidara Magovca 109.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.