Za Europu dobrodošlice! #WelcomingEurope

Large_sponsorship

Nakon brojnih drugih europskih zemalja, danas i u Hrvatskoj kreće #WelcomingEurope kampanja kojom želimo prikupiti potpise građana koji vjeruju u solidarnost i društvo dobrodošlice u Europi. 

Putem službene Inicijative europskih građana, sakupljanjem milijuna potpisa diljem Europe do kraja godine, građani žele pritisnuti Europsku uniju na odgovorno postupanje prema izbjeglicama. 

Kampanjom želimo:

  1. pomoći izbjeglicama da pronađu siguran dom i započnu novi život - tražimo od Komisije da izravno podupre lokalne skupine koje pomažu izbjeglicama 
  2. onemogućiti kazneni progon ili podlijeganje novčanoj kazni zbog pružanja humanitarne pomoći ili skloništa - tražimo od Komisije da zaustavi vlade koje kažnjavaju volontere
  3. svakome omogućiti pravo na pravdu - tražimo od Komisije da osigura učinkovitije načine i pravila za zaštitu svih žrtava radnog iskorištavanja i kaznenih djela u Europi i svih žrtava povreda ljudskih prava na našim granicama.

 

Hoćete li poduprijeti ovu kampanju za traženje poštenih, sigurnih i zakonskih rješenja za ljude koji traže sigurnost i one koji im pružaju podršku?

Potpišite kampanju na: https://www.weareawelcomingeurope.eu 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.